avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 537 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Nulitate CIM, somaj sau continuitate?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Nulitate CIM, somaj sau continuitate?

Buna seara,


Mama mea este asistenta medicala cu 34 ani vechime in munca - 20 ani la locul actual! Din pacate, acum o saptamana, sefa ei a murit intr-un tragic accident de masina :(. Acum ne lovim de mai multe enigme. Ce se va intampla cu jobul mamei? CIM-ul ramane in picioare? Devine nul? Poate intra in CO si sa-si caute de munca intre timp, sau poate beneficia de somaj?

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:19, 9 Februarie 2017
Contractul de munca este incheiat cu un Cabinet Medical Individual sau cu cine -ma refer ca angajator ?
Cu un Cabinet Medical Individual - care avea contract cu CAS-ul.
Ultima modificare: Miercuri, 8 Februarie 2017
stelutza_tl, utilizator
Conform art.16 din Ordinul nr.1322/2006, pentru a nu produce perturbări în activitatea de asistenţă medicală primară, persoana fizică sau juridică care a preluat activitatea , va prelua contractele în derulare care fac parte din patrimoniul de afectaţiune profesională, care au ca obiect angajaţii, clientela, furnizorii de servicii şi utilităţi.

Astfel, exista vreo persoana care a achizitionat praxisul ?
Buna dimineata,


In momentul de fata, nu. Banuiesc ca, membrii familiei vor incepe procedura de obtinere a succesiunii defunctei. Insa, nelamurirea mea este cu precadere catre asistenta - n-am gasit in niciun ordin de ministru, lege, ordonanta etc. La acest moment cand fizic nu mai exista angajatorul in ce situatie contractuala se afla mama mea ( asistenta ) ?


Multumesc,
S-ar putea incadra la art.56 alin.1 lit.a C.mun.

Art. 56 C.mun.
(1) Contractul individual de munca existent inceteaza de drept:
a) la data decesului salariatului sau al angajatorului persoana fizica, precum si in cazul dizolvarii angajatorului persoana juridica, de la data la care angajatorul si-a incetat existenta conform legii;
....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preluare angajat ca urmare a cumpararii unui praxis de medicina de familie cataflorescu cataflorescu Buna ziua, Problema pe care o am este cea cu preluarea unui angajat pe care il avea un cabinet medical pe care l-am cumparat in data de ... (vezi toată discuția)
Schimbare titular cabinet medicina de familie radinschipaul radinschipaul Daca medicul titular care detine un cabinet de medicina de familie a decedat,cel care a preluat cabinetul are voie sa faca ce vrea cu angajatii existenti,de ... (vezi toată discuția)
Transfer praxis medicina de familie radinschipaul radinschipaul Am lucrat cu CIM ca asistenta la un CMI de medicina de familie.Medicul a decedat,dar fiind grav bolnav, cu o luna inainte de a muri,a vindut prin contract la ... (vezi toată discuția)