Salut
Am cumparat de la o persoana o masina
Problema e in felul urmator el a radiat masina a facut rar numere provizorii etc
aceste numere au expirat azi iar eu nu am cartea masinii sa o pot inmatricula deoarece acesta persoana a trimis cartea fostului propietar din italia (tot roman) sa o scoata de la taxe eu am doar masina si actele de vanzare-cumparare facute la notar inclusiv cel din italia dar nu am cartea ca imi zice de acum o saptamana ca imi trimite. cum pot rezolva problema practic masina acum e o epava
Sa ne intelegem , masina a fost inmatriculata in Italia. A fost adusa apoi in tara si vanduta unui intermediar de la care dvs. ati cumparat o.Acest intermediar a fost cu masina la RAR, pentru a obtine cartea de identitate romaneasca. A obtinut numere provizorii care intre timp au expirat. Apoi a trimis toate documentele in Italia in vederea radierii.Pt a inmatricula autoturismul definitiv in Romania va sunt necesare cele 2 briefuri (mare si mic). Luati legatura cu intermediarul de la care ati cumparat si incercati sa intrati in posesia numarului de telefon al proprietarului cu care sa va intelegeti asupra trimiterii documentelor.
Puteti incerca si varianta pe care am adoptat-o eu:
La data cand am achizitionat masina - noua - mi s-au dat numere de inmatriculare rosii. La data cand au expirat, deoarece nu venisera actele de provenienta ale masinii pana la acea data, dealer-ul mi-a dat alte numere rosii care au fost valabile pe aceeasi perioada ca si primele si, intre timp, au venit actele si am reusit inmatricularea masinii. ;)
Acum ca am inteles, sa va explic mai bine situatia dv. care nu e tocmai roz, din proprie experienta va spun exista 2 situatii:
1. Daca aveti actele de Italia in original similare Brifului mare si mic(cartii si talonului romanesc) veti scoate inca de 2 ori numere rosii adica mai aveti timp inca 60 de zile sa circulatii, dar ma indoiesc ca aveti aceste acte in original ii trebuiau fostului proprietar sa radieze masina din Italia
2. Chiar daca ati avea cartea masini nu puteti inmatricula masina fara actele din italia in oroginal (targa parca se numeste) sau fara certificat de radiere din Italia,
in concluzie va sfatuiesc sa luati legatura cu persoana care va vandut masina si sa va procure aceste acte pentru ca fara ele nu veti putea inmatricula masina ......
exista totusi o sansa daca va reusi sa obtina de la proprietarul din italia un certificat de radiere dar pe care sa fie precizat expres faptul ca Targa(briful) si numerele au fost predate in original la autoritatiile italiane care le-au emis ......eu la BV asa am procedat dar dupa un car de nervi si dupa multa umblatura in Italia pentru a abtine precizarea pe certificatul de radiere italian.......am ajuns pana in audienta la prefect, pentru ca autoritatiile romane nu vroiau sa intelega ca am predat certificatul la registru italian care la emis#-o