avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 286 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Comision agentie plasare munca Italia
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Comision agentie plasare munca Italia

Buna Ziua! As dori sa stiu daca este legal ca o agentie de plasare munca in Italia incaseaza 350€pt.ati gasi un loc de munca in Italia.Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:09, 9 Februarie 2017
Normele metodologice de aplicare a prevederilor Legii nr. 156/2000 privind protectia cetatenilor români care lucreaza în strainatate
art.7
.....
(3) Pentru efectuarea activităţilor de mediere prevăzute la alin. (1) lit. b)-e) agentii de ocupare a forţei de muncă în strainatate pot percepe un tarif de mediere care să acopere costurile acestora.

art. 9
(1) Abrogat.
(2) Dacă tarifele pentru prestarea serviciilor de mediere sunt încasate de la angajatori straini, agentii de ocupare a forţei de muncă nu pot pretinde plata serviciilor de mediere şi de la solicitanţii de locuri de muncă în strainatate.

(3) Agentii de ocupare a forţei de muncă vor restitui, parţial sau total, tariful serviciilor de mediere incasat de la solicitanţi, dacă nu reusesc să le ofere locuri de muncă în termenul stabilit prin contractele de mediere sau dacă, înainte de expirarea duratei contractului de mediere, beneficiarul acestui contract renunta la mediere.

Asadar, legislatia nu stabileste un cuantum minim sau maxim al tarifului de mediere care să acopere costurile acelor agentii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plasarea fortei de munca in strainatate adreirdn adreirdn Buna, ma numesc Andre, as dori sa deschid o societate comerciala de plasare a fortei de munca in strainatate sa ajut oameni sa-si gaseasca loc de munca in ... (vezi toată discuția)
Informare adry-a adry-a Reprezint o firma de recrutare personal in tara si strainatate. Vreau sa stiu daca din punct de vedere juridic este legal sa percepem comsion si viitorului ... (vezi toată discuția)
Este posibil asa ceva - comision contract de munca sabin2017 sabin2017 Este posibil sa platesc lunar de doi ani de zile in Germania 60 de euro pentru intermedietea si gasirea unui loc de munca? La o firma din Sibiu cu patronii - ... (vezi toată discuția)