avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 378 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... partaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

partaj

In urma unei succesiuni am mostenit 7/8 dintr-o proprietate (casa plus teren) , restul de 1/8 fiind mostenit de catre 2 veri, fiecare avand 1/16.
Proprietatea este in prezent inchiriata.
Datorita unei situatii conflictuale in familie, acesti 2 veri (cetateni straini, domiciliati in afara Romaniei) refuza orice comunicare cu mine.
Deoarece proprietatea trebuie administrata (impozite, contracte chirie, ANAF, etc) am dificultati datorita lipsei de comunicare cu ei, si nefiind proprietar unic nu pot actiona dupa cum doresc.

Doresc o deplina separare/partaj , in asa fel ca sa fiu responsabil pe bucata care imi revine.

Stiu ca actionarea in instanta este o solutie. Ce anume si cum ar putea eventual decide un judecator in acest caz ?
Deci care ar fi variantele cu care s-ar putea termina o eventuala actiune de partaj in instanta?
Ce alte optiuni am pentru separarea de veri, in conditiile in care dialogul si comunicarea intre noi nu sunt disponibile, datorita lor.

Multumesc
Ultima modificare: Joi, 9 Februarie 2017
mirceani, utilizator
Cel mai recent răspuns: mirceani , utilizator 22:24, 9 Februarie 2017
Mergeti la o consultatie la un avocat.
Evident voi merge, dar speram ca voi primi niste informatii pe acest forum inainte de asta.
Pe baza actelor prezentate se poate pronunta un avocat. Daca nu va intelegeti cu verii trebuie sa mergeti la instanta pentru o actiune de iesire in indiviziune. Ce sanse aveti vi o poate spune un avocat studiind actele.
Buna ziua,
In conformitate cu prevederile art. 1143 C.Civ,
Starea de indiviziune
(1) Nimeni nu poate fi obligat a rămâne în indiviziune. Moştenitorul poate cere oricând ieşirea din indiviziune, chiar şi atunci când există convenţii sau clauze testamentare care prevăd altfel.
In aceste conditii va trebui sa solicitati, prin instanta, iesirea din indiviziune.
Daca bunul este comod partajabil atunci se vor forma loturi si se vor repartiza fiecarei parti cate unul.
Daca bunul este impropriu impartirii in natura atunci solicitati dumneavoastra bunul in materialitate si obligati-va sa platiti sulte reprezentand C/V partilor celorlalti coproprietari.
Puteti, daca este cazul, sa solicitati pana la pronuntare, atribuirea bunului in materialitate pentru a-l administra. Aceasta se poate solicita prin ordonanta presedintiala dupa depunrea cererii principale in instanta.
Ultima modificare: Joi, 9 Februarie 2017
mirceani, utilizator

Alte discuții în legătură

Daca parintele vinde partea din mostenire unui copil,celalalt copil..... catalin. catalin. Buna seara, Dupa decesul tatalui am ramas trei mostenitori pe un apatament. Mama , eu si sora mea. Am inteles ca eu detin 3/16, sora mea 3/16, iar mama mea ... (vezi toată discuția)
Mostenire mirceani mirceani Mama si sora (fara copii) ei au obtinut in justitie acum 20 de ani (1998) prin sentinta definitiva imobilul proprietatea bunicilor mei, confiscat de comunisti ... (vezi toată discuția)
Dezbaterea succesiunii MIHAELA IN MIHAELA IN Buna seara!Tatal meu a murit in 2004 iar noi nu am dezbatut mostenirea atunci.Sintem 2 frati si mama.Eu cu sora mea nu ne intelegem in ultimul timp. Inpreuna ... (vezi toată discuția)