avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 615 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... daca parintele vinde partea din mostenire unui ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

daca parintele vinde partea din mostenire unui copil,celalalt copil.....

Buna seara,

Dupa decesul tatalui am ramas trei mostenitori pe un apatament. Mama , eu si sora mea. Am inteles ca eu detin 3/16, sora mea 3/16, iar mama mea 10/16.
Daca mama imi vande partea ei, eu pot sa raman cu apartamentul ,chiar daca sora mea nu este de acord? Ce trebuie sa fac dupa cumparare ,ca sa raman cu apartamentul?
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 10:06, 25 Septembrie 2009
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu trebuie totusi sa uitati ca sora dvs are si ea 3/16 din acel apartament!
Puteti dupa cumparare sa solicitati in instanta iesirea din indiviziune daca este posibila partajarea apartamentului , sau sa solicitati sa vi se atribuie dvs apartamentul cu obligatia de a -i plati sorei dvs o sulta stabilita de catre instanta in urma unei expertize judiciare!
B-)
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Chiar daca cumparati si partea mamei, sora dumneavoastra tot ramane coproprietar ....si nu o puteti inlatura. Solutia va fi sa va intelegeti cu ea sau daca nu va intelegeti sa va adresati instantei de judecata pentru iesirea din indiviziune. Iar daca apartamentul nu este partajabil in natura, solicitati sa va fie atribuit dvs cu obligatia de a plati sorei sulta.
Cu scuzele de rigoare ce inseamna" partajabil in natura"?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ideea este daca partajul se poate face efectiv ! Adica daca acel apartament poate fi impartit in asa fel incat sa se formeze 2 unitati locative distincte in care proprietarii sa nu aiba de-a face unul cu celalalt si proprietatile rezultate in urma partajului sa fie perfect separate!
B-)
Ultima modificare: Joi, 24 Septembrie 2009
MIHAI GRIGORE, Avocat
Banuiesc ca ati ..partajat vreodata in natura un tort ...astfel incat fiecare sa se bucure de felia lui.
Dar daca vreau sa tai in trei felii un apartament voi constata ca cineva ramane fara bucatarie si/sau fara baie, de unde rezulta ca nu e ...comod partajabil in natura. Dar se poate imparti prin atribuirea lui catre unul dintre coproprietari care va plati celorlalti partea lor in bani.
Ultima modificare: Joi, 24 Septembrie 2009
romascanu, moderator

Alte discuții în legătură

Vanzarea unei case fara acordul unuia din mostenitori GabrielaSN GabrielaSN Mama mea are un apartament pentru care a facut acte de succesiune dupa moartea tatalui meu acum 4 ani. Mostenitori santem eu, sora mea si mama. Toate trei ... (vezi toată discuția)
Renuntare mostenire Cristina041980@yahoo.com Cristina041980@yahoo.com Ca urmate a desului tatalui meu eu mamasi sota suntem mostenitoare a facut succesiunes si fiecare am primit cota parte .Acum mama vrea sa imi doneze mie cu ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament din care detin 7/8 parti tony67ro tony67ro Buna ziua. Sora mea a divortat acum vreo 10 ani. In urma divortului nu a facut partaj pe apartamentul de 2 camere pe care il detinea impreuna cu sotul in ... (vezi toată discuția)