avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara de la tatal biologic
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara de la tatal biologic

Saluatare am 22 de ani si am fost crescut doar de mama , tatal biologic nu este trecut in buletin , am inteles ca se poate confirma prin un test ADN tatal natural pentru a il da in judecata pentru recuperarea pensiei alimentare pentru 18 ,orice sfat este binevenit ,multumesc pt timpul acordat!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 20:25, 11 Februarie 2017
Da poate fi formulata o actiune in stabilirea paternitatii de catre dvs.
Prin intremediul unui test ADN se va stabili daca este sau nu tatal dvs. Important de mentionat este faptul ca un astfel de test costa destul de mult.
Daca se va stabili ca este tatal dvs. trebuie sa solicitati instantei obligarea acestuia de la data introducerii actiunii la plata unei pensii de intretinere major.
Trebuie sa faceti dovada ca sunteti in continuarea studiilor si tatal bilogic poate fi obligat la plata unei astfel de pensii pana la finalizarea studiilor, dar nu mai mult de 26 de ani.
Nu puteti obtine plata acestei pensii retroactiv.

Va sfatuiesc sa introduceti actiunea in stabilirea paternitatii cat mai repede, iar la finalizarea acesteia, actiunea de obligare a atatlui biologic la plata unei pensii de intretinere, intrucat procesele dureaza foarte mult si riscati sa finalizati procesele tarziu si sa nu mai beneficiati de o eventuala pensie, decat pentru o perioada foarte scurta de timp.


-editat de moderator am schimbat in text cuvantul " tagada" cu "stabilire"
Ultima modificare: Vineri, 10 Februarie 2017
gi-jane2, moderator
Buna ziua,

Daca tatal biologic nu este trecut in certificatul de nastere, se face o actiune pentru stabilirea paternitatii. In urma acestei actiuni, veti putea introduce actiunea si pentru stabilirea pensiei de intretinere daca sunt indeplinite conditiile, insa pensia va fi datorata doar de la data introducerii cererii de chemare in judecata.
Dar tatal ce zice? Nu este posibil sa va intelegeti cu el sa va recunoasca fara proces?
nici nu il cunosc cel putin
dar stii pe cine sa dai in judecata, nu ?
Mai o problema- legea aplicabila si termenul de prescriptie, daca paratul chemat in instanta pentru stabilire, nu e de acord cu actiunea si nu vrea sa te recunoasca.

Alte discuții în legătură

Despre paternitate Calin2130 Calin2130 Buna ziua.Speta este in felul urmator: Femeia are o relatie amoroasa si ramane insarcinata cu respectivul,dar afla dupa ce nu mai sunt impreuna.Copilul este ... (vezi toată discuția)
De cand primeste pensia alimentara ? pegas001 pegas001 Daca fica mea in varsta de 15 ani isi da in judecata tatal bilogic pentru recunoastere si pensie alimentara , va primi pansie de cand s-a nascut? Cat mai ... (vezi toată discuția)