avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 742 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Plata concediul medical
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Plata concediul medical

in luna decembrie 2016 ziua de 2, a fost declarata nelucratoare, dar cu recuperare. Situatia se repeta si in data de 23 ianuarie 2017. Mie nu mi-au fost luate in considerae, deoarece au fost considerate nelucratoare, cu toate ca s-au reccccccccerat prin program de lucru prelungit. Va rog saimi spuneti parerea dvs : sunt zile lucratoare, care trebuie platite , in cazul concediului medical ? Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: dasan , utilizator 12:36, 11 Februarie 2017
Zilele de 2 decembrie 2016 si 23 ianuarie 2017 au fost zile lucratoare. Acestea trebuie platite daca intra in perioada unui concediu medical.

Normele de aplicare a OUG nr. 158/2005:

ART. 35
(1) Indemnizaţia pentru incapacitate temporară de muncă se suportă, potrivit art. 12 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 158/2005, de către angajator sau din bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate (FNUASS), pentru zilele lucrătoare din duratele exprimate în zile calendaristice de incapacitate temporară de muncă, socotite din prima zi de incapacitate.
Exemplu - Situaţia în care concediul medical este acordat pentru perioada 1-12 ianuarie 2007

──────────────────────────────────────────────────────────
ziua L M M J V S D L M M J V _ _ _
data calendaristică 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 _ _ _
zile plătite - - X X X - - Y Y Y Y Y
──────────────────────────────────────────────────────────
X - zile suportate de angajator, Y - zile suportate din bugetul FNUASS.


În acest caz angajatorul suportă indemnizaţia de asigurări sociale de sănătate pentru 3 zile lucrătoare, având în vedere că 1 şi 2 ianuarie sunt zile de sărbătoare declarate nelucrătoare.
(2) Numărul de zile ce urmează a fi plătite nu va cuprinde zilele de sărbătoare declarate nelucrătoare, potrivit prevederilor legale în vigoare, şi/sau zilele nelucrătoare stabilite prin programul de lucru, potrivit contractelor colective de muncă.
Multumesc foarte mult !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat medical Gabika67 Gabika67 Buna ziua! Cele 5 zile din certificat medical initial se deconteaza calendaristic sau zile lucratoare? Multumesc (vezi toată discuția)
Concediu medical. este corect să mi se plătească doar o zi din trei? 197623 197623 Buna ziua! Am facut bronsita si de la spital mi-au dat 3 zile concediul medical.Cand am luat banii eu mi-au pus 1 zi de concediu medical spunand ca 2 zile eu ... (vezi toată discuția)
5 zile calendaristice sau 5 zile lucratoare la calcul cm patrician patrician In OUG 158.....se spune.... ....ART. 12 Indemnizaţia pentru incapacitate temporară de muncă se suportă după cum urmează: A. de către angajator, din ... (vezi toată discuția)