avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 189 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Abuz de incredere!!?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Abuz de incredere!!?

In 2016 in luna ianuarie, m-am trezit ca sunt citat de politia din comuna pentru abuz de incredere . Reclamantul fiind un cetatean la care am prestat o lucrare de amenajare interioara si care la sfarsitul lucrarii nu mi a dat toti banii ,drept pentru care eu nu i am mai returnat bornmasina pe care inainte eu am imprumutat-o de la el .Mentionez ca in momentul imprumutului nu am fost decat noi doi de fata si niciun martor si nu am facut niciun act de predare primire sau altceva.Am fost audiat de politistul din comuna , i am declarat ca nu am nicio bornmasina de la el ,si motivul pt care am fost reclamat este ca el vrea cu aceasta ocazie sa mi inchida gura legat de banii pe care are sa mi i dea, dupa aceasta declaratie eu am crezut ca s-a clasat dosarul deschis de urmarire penala;dar de unde in decembrie 2015 sunt sunat sa vin la politie si sa dau declaratie de data asta in calitate de suspect in abuz de incredere, politistul spunand ca are elemente care il duc spre aceasta constatare ( flerul lui ) si drept dovada imi spune prieteneste sa-i inapoiez bornmasina ca sa se inchida acest dosar , spunand ca pe viitor urmeaza sa continuie ancheta , inclusiv audierea martorilor si intalnirea intre martori si mine ,apoi testul poligraf, ulterior inaintandu se dosarul la judecatorie.
Ma intreb daca ceea ce face politistul este OK sau este manat de un exces de zel ( avand in vedere ca reclamantul este o persoana influenta) ,aceasta speta se incadreaza in abuz de incredere considerand ca prejudiciul invocat este de cca 4000 ron si neexistand niciun act juridic intre noi , care sa fie invocat ,singurile dovezi fiind acesti martori iluzorii.
Va multumesc
Ultima modificare: Vineri, 10 Februarie 2017
katap, utilizator
Din cate inteleg acuzatia este intemeiata, daca ati inteles sa negati acuzatia si sunt probe care v-a contrazic, nu este bine.
La testarea poligraf nu sunteti obligat.
Multumesc, si daca probele sunt nerelevante , judecatorul nu va merge pe dovezile provenite din "flerul" politistului.
Eu zic ca sunt si probe din moment ce s-a inceput urmarirea penala in personam.
Organul de cercetare penala poate dispune inceperea UP in personam, dar măsura dispusă se supune, în termen de 3 zile, confirmării procurorului care supraveghează urmărirea penală.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dobandirea calitatii de inculpat,inaintea administrarii probatoriului mary6 mary6 Buna ziua.In 2014 in baza mai multor plangeri penale,se dispune inceperea urmaririi penale pentru infractiunea de amenintare.In anul 2015 se pune in miscare ... (vezi toată discuția)
Situatie test poligraf andrewculda andrewculda Buna ziua! Ma numesc Andrei Culda, sunt inscris nou pe acest forum tocmai pentru a afla raspuns la cateva intrebari. In urma cu ceva timp un coleg de-al ... (vezi toată discuția)
Acuzatie de furt, testul poligraf alicecarmen alicecarmen am lucrat timp de 5 luni ca si bona la o familie necasatorita, dar cu un copil, avand contract incheiat cu mama copilului pe perioada nedeterminata. Acum, dupa ... (vezi toată discuția)