avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 252 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Am un vecin deasupra care are o defectiune la ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Am un vecin deasupra care are o defectiune la scurgerea din baie ...

Am un vecin deasupra care are o defectiune la scurgerea din baie in urma careia i-mi distruge tavanul baii L-am anuntat dar nu ia nici o masura Cum ar trebuii sa procedez?
Cel mai recent răspuns: Mircea262 , utilizator 14:15, 20 Aprilie 2021
In primul rând trebuie indentificată corect cauza fiindcă este posibil ca in apropiere să se afle și coloane de apă .
Odată indentificată cauza trebuie văzut dacă cade in sarcina Asociației sau a proprietarului după care se i-au măsurile necesare . In cazul proprietarului dacă nu cooperează v-a trebui sa-l dați in judecată și să cereți daune materiale și morale .
Initial este necesar sa se constate factorul generator care poate sa fie instalatia comuna si raspunde asociatia de proprietari,sau instalatia individuala si raspunde proprietarul
Daca vecinul este reticent,sesizati oficial presedintele de asociatie care are obligatia sa asigure starea tehnica a instalatiei parte comuna,poate contacta persoana specializata care sa concluzioneze asupra instalatiei care a cedat
Scurgerile din baia mea, de la cadă și chiuvetă, trec prin pardoseală la vecinul de sub mine, apoi ''lipite'' de tavanul băii lui, deci la vedere, se duc în coloana comună a wc-ului (ca să nu le vadă a montat o mască din rigips).
În opinia dumneavoastră, conductele de la scurgerile mele care sunt la vedere la el în baie a cui proprietate sunt?
A mea, a lui sau sunt părți comune?
@Mircea262
Conductele de scurgere de care vă folosiți sunt in sarcina dv. chiar dacă depășesc proprietatea , in cazul unei avarii apartamentul de deasupra suportă cheltuielile. .Părțile comune sunt coloane , tronsoane de apă caldă -rece , încălzire , canalizare tot ce se ramifică de la coloană , tronson sunt reparații care se execută de către beneficiar .
Ați spus ,,de care vă folosiți'' dar eu nu mai folosesc conductele respective din 2004, când mi-am montat scurgere din pvc la nivelul podelii băii mele, separat de cea veche, din fontă. În schimb a rămas cuplată la vechea scurgere din fontă cu chiuveta de la bucătărie vecina de palier de la garsonieră, că așa a fost conceput sistemul de scurgere din construcție.
Când s-a făcut reparația s-a demonstrat că eu nu mai am treabă cu vechea scurgere din fontă iar pentru chiuveta vecinei de la garsonieră au montat o conductă din pvc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! cine este proprietarul conductei (tuburi si coturi ... dusabin dusabin Buna ziua! Cine este proprietarul conductei (tuburi si coturi din fonta) care preia apa menajera de la chiuvete si cada baie (aflate in apartamentul ... (vezi toată discuția)
Inundatie apartamente nana234 nana234 am un apartament nelocuit de mai multi ani si acum cateva zile coloana de scurgere ape reziduale de la bucatarie a refulat in apartament; nefiind nimeni acolo, ... (vezi toată discuția)
Scurgere neconforma la bloc BogdanMelenciuc BogdanMelenciuc Bună ziua. Locuiesc la etajul 8 al unui bloc. La una din bai țeavă de scurgere de pardoseala iese în tavanul vecinului de dedesubt și apoi întra în ... (vezi toată discuția)