Am un teren in Brasov de 500m2. Terenul nu are cale de acces dar este lipit pe toata suprafata de terenul cumnatului meu. El are acces la terenul sau printr-un drum de servitute ( 5 participanti ) , el fiind ultimul ( la el se temina drumul). As vrea sa construiesc o casa , iar el vrea sa imi dea acces prin curtea lui.
Cum ar fi mai simplu ?
1. Sa trec pamantul pe numele lui , face alipire cu pamantul lui actual ( unde are deja o casa constuita ) , cere autorizatie de constructie pe numele lui ( i se va aproba pentru ca dupa alipire el are cale de acces ) , construim , dezmembram si imi vinde mie inapoi ? - intrebarea e : mai trebuie sa cer servitute la ceilalti 4 in acest moment ? dupa ce constructia e gata intabulata ?
2. Sa incerc sa iau de pe acum servitute de la ceilalti ( din pacate unul e plecat prin strainatate ) , sa faca el actele pentru acces prin curtea lui , si sa cer autorizatie de constructie .
Nu stiu daca pot atasa o poza , ca s-ar intele poate un pic mai bine ....
O mare dilema
daniela.ilea
Daca ma poate ajuta cineva ,detin o casa batraneasca cu un front stradal de 7 m dar in spate se lateste curtea ajungand la 13 m ,doresc sa construiesc o casa ... (vezi toată discuția)