avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... indemnizatie crestere copil - situatie speciala
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

indemnizatie crestere copil - situatie speciala

Buna ziua,

va prezint, pe scurt, situatia mea, cu rugamintea de a-mi oferi o interpretare a legii, daca e posibil:

- lucrez in cadrul unui proiect cu finantare PHARE, contract pe perioada determinata (pina la 01.12.2009) - mentionez ca anterior am avut doar contract pe perioada nedeterminata, cu plata taxelor mereu la zi.
- in mai 2010 voi naste - pentru perioada 1 dec - 1 mai cind contractul de munca nu mai e valabil trebuie sa inchei un alt contract, pentru citeva luni?
sau mai e si alta varianta?

multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: pakos , utilizator 15:39, 10 Septembrie 2009
Pentru perioada respectiva puteti incheia un nou c.i.m. sau se poate incheia un contract de prestari servici, astfel incat sa puteti dovedi ca in aceasta perioada ati realizat venituri profesionale supuse impozitului pe venit.
Fiind contract de munca pe durata determinata, la expirarea acestuia, daca aveti stagiul cerut de lege puteti beneficia de indemnizatie de somaj, perioada asimilata stagiului cerut pentru indemnizatia de crestere copil. Conditia este sa aveti lucrate minim 12 luni din cele 24 luni anterioare depunerii cererii pentru indemnizatie somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conditiile de somaj? joint_grozavu joint_grozavu buna ziua ..chiar astazi am fost pun sa-mi semnez demisia pentru ca se face restrangere de personal, am refuzat..si am cerut preaviz, apoi le-am adus in ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de cei 30% din indemnizatia de somaj? adrian962 adrian962 buna ziua as dori sa va adresez o intrebare dar mai intii ar trebiu sa va relatez situatia de fapt sint in somaj pe perioada 01 dec 2014/ 31 dec 2015.am ... (vezi toată discuția)
Act aditional la cim bogdanbc bogdanbc Salut, am semnat un act aditional la CIM pe termen nedeterminat, prin care trebuia sa incetez activitatea la o anumita data. La acea data angajatorul mi-a ... (vezi toată discuția)