avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 339 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divorț
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divorț

Bună eu și soția mea am hotărît de comun acord să divorțăm cam cît ne ar costa și ce trebuie să facem
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 11:14, 13 Februarie 2017
"Daca sotii sunt de acord cu divortul si nu au copii minori, nascuti din casatorie, din afara casatoriei sau adoptati, ofiterul de stare civila ori notarul public de la locul casatoriei sau al ultimei locuinte comune a sotilor poate constata desfacerea casatoriei prin acordul sotilor, eliberandu-le un certificat de divort, potrivit legii", se mentioneaza si in noul Cod civil.

Conform acestui act normativ, procedura administrativa presupune adresarea unei cereri de divort, de catre ambii soti, ofiterului de stare civila de la locul incheierii casatoriei sau de la ultimul domiciliu comun al sotilor. Divortul la starea civila se poate incheia doar daca sotii nu au copii minori nascuti din casatorie, din afara casatoriei sau adoptati.
Taxa difera , primaria fiecarui oras stabileste acea taxa de divort.La mediator e negociabil.
Ultima modificare: Luni, 13 Februarie 2017
ContSters416386, utilizator
Dacă vreți la notar mergeți la notar.
Vorbiți cu mai multi notari deoarece costurile difera de la notar la notar.

La instanta fără sa aveți avocat angajat va costa 200 lei divorțul prin acord.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Unde sa divortez amiabil ? utiliyator utiliyator domiciliez in orasul X dar m am casatorit in orasul Y . Pot divorta amiabil in orasul Y ? sau, numai la un notar din orasul unde domiciliez? Cum se poate evita ... (vezi toată discuția)
Divort rapid stoicamike stoicamike sunt casatorita de 5 ani si am un copil de 1 an. As vrea sa stiu in cat timp as putea divorta (cat mai repede de preferinta) in ce modalitate si cat ar ... (vezi toată discuția)
Divort ContSters81546 ContSters81546 care sunt conditiile actuale in care se poate inainta un divort? stiu ca se propusese ceva legat de divorturi la starea civila, mai este valabil? dupa cat ... (vezi toată discuția)