avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 408 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... expertiza judiciara - partaj bunuri comune - ...
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

expertiza judiciara - partaj bunuri comune - consecinte?

Buna ziua, in cadrul unui dosar civil de partaj s-au desemnat doi experti pentru evaluarea bunurilor comune.
Ce se intampla daca:
1. una din parti refuza sa participe la aceasta expertiza in locuinta celeilalte parti?(unde se afla bunuri partajabile )
2. una din parti refuza sa permita acesul celeilalte parti in domiciliul propriu ? ?(unde se afla bunuri partajabile )
Care sunt consecintele ?
Cel mai recent răspuns: Carmen Muraru , Avocat 05:06, 18 Septembrie 2009
anniela a scris:

Ambele parti au calitate de reclamat - parat si respectiv parat - reclamat (partea adversa a demarat procesul de partaj si eu am facut cerere reconventionala, admisa de instanta )
Dupa ce a fost data "incheierea de admitere in principiu " de catre instanta, aceasta a hotarat sa desemneze doi experti ( un expert evaluator si un expert constructor ) pentru a evalua bunurile comune ,a calcula cota parte ce-i revine fiecaruia si a forma loturile.
Am inteles ca daca nu ma prezint in domiciliul actual al partii adverse in momentul efectuarii expertizei, nu se intampla nimic.
Nu am inteles insa, ce se poate intampla daca nu permit accesul partii adverse in domiciliul meu actual ? Inca o data mentionez, EXPERTII DESEMNATI au cale libera in a-si efectua expertiza.

Buna ziua
Tot nu ati precizat cine a cerut proba cu expertiza tehnica.
In privinta numarului de experti, nu ati precizat faptul ca au fost ingaduite doua expertize tehnice diferite: - una evaluatorie proprietate imobiliara si alta evaluatorie bunuri mobile.
1. Puteti participa sa nu la lucrarile expertizei daca nu impiedicati astfel expertii desemnati sa inspecteze obiectivele fixate de instanta.
2. Sunteti obligata sa permiteti accesul atat Expertului desemnat cat si Partii adverse din proces (insotita sau nu de expert-parte), sub sanctiunile legale aratate anterior.

Cu stima.
Expert judiciar Eugen MARCOV
Ultima modificare: Joi, 10 Septembrie 2009
legalmgm, utilizator
Art.108/1 pct.2 lit.h) impiedicarea in orice mod a exercitarii, in legatura cu procesul, a atributiilor ce revin judecatorilor, expertilor desemnati de instanta in conditiile legii, agentilor procedurali, precum si altor salariati ai instantei.

Acesta este articolul de lege care ma obliga sa-l primesc pe fostul sot in domiciliul actual??? Sau exista un alt articol de lege?
Inteleg ca un expert (fie el tehnic, contabil, auto, it, evaluator, etc) trebuie sa precizeze in expertiza ceea ce vede, nu ceea ce aude...de la partea adversa, de la mine sau de la indiferent oricine altcineva...
"De cand ma stiu expert judiciar" (1972) am intalnit de multe ori asemenea situatii. in cazul in care una din parti nu voia sa intre in curtea celeilalte parti (obiectul ce facea obiectul evaluarii era un autovehicul) la efectuarea expertizei participa fie avocatul, fie expertul desemnat de respectiva parte. Si in cazul in care una din parti nu accepta intrarea celeilalte parti participa avocatii sau expertul desemnat de parte.In cazul in care la efectuarea expertizei nu participa avocatul sau expertul parte al partii careia nu i s-a permis accesul am intrat singur si am efectuat constatarile necesare. Partea careia nu i s-a permis accesul aproape intotdeauna asteapta la poarta. La iesire informez pe scurt cele constatate. In raportul de expertiza consemnez pe larg toate aceste aspecte. Pana in prezent nu am avut probleme privind acest mod de abordare a situatiei.
In rest sunt de acord cu colegii
Succes!!!
Revin cu intrebarea initiala...poate de data asta cu mai mult succes:
- ce se poate intampla daca nu permit ca partea adversa din proces sa intre la mine in casa? Se poate interpreta ca impiedic expertul sa-si exercite atributiile ce-i revin? Poate partea adversa sa conteste expertiza din acest motiv?
Buna ziua. Am si eu o problema legata de partaj.Sunt in proces cu fostul meu sot,de un an, pentru partajare imobil. S'a facut anul trecut, prin august, o evaluare a apartamentului de catre un expert desemnat de instanta. Pe 24 septembrie am un alt termen, probabil ultimul. Tinand cont ca eu locuiesc in apartament cu cei doi minori ,iar lui va trebui sa'i dau cota parte, cum anume se calculeaza aceasta, in cazul in care valoarea apartamentelor au scazut foarte mult de anul trecut? Se va face o alta evaluare? Daca da, trebuie sa cer eu aceasta sau instanta hotaraste? Va multumesc anticipat pentru intelegere

Alte discuții în legătură

Partaj....care pot fi consecintele? anniela anniela Buna ziua, intr-un dosar de partaj, s-au desemnat doi experti care sa evalueze bunurile comune aflate la domiciliul actual al cele doua parti( de mentionat ca ... (vezi toată discuția)
Accesul uneia dintre parti pe proprietatea celeilalte, pentru expertiza tehnica Artigas Artigas Buna ziua, Intrebarea mea este urmatoarea:Am calitatea de parat intr-un dosar(pretentii),in care vecinul de la etajul inferior sustine ca anumite infiltrari ... (vezi toată discuția)
Ce rol joaca avocatul in desfasurarea unei expertize? anniela anniela Buna ziua! Intr-un proces civil sunt desemnati doi exprti (evaluator si constructor) care se prezinta la parti sa evalueze si expertizeze acekle bunuri. Am ... (vezi toată discuția)