avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 192 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... OUG privind modificarea Legii 76/2002
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

OUG privind modificarea Legii 76/2002

pe 18 ianuarie 2017 s-a dat ordonanta de urgenta privind modificarea Legii 76/2002.Mai exact s-a introdus o prima de relocare."Potrivit noii reglementări, art. 76^2 – 76^4 dispun următoarele:

„Art. 76^2

(1) Persoanele înregistrate ca șomeri la agențiile pentru ocuparea forței de muncă care se încadrează în muncă, potrivit legii, într-o altă localitate situată la o distanță mai mare de 50 km față de localitatea în care își au domiciliul sau reședința și, ca urmare a acestui fapt, își schimbă domiciliul sau își stabilesc reședința în localitatea respectivă sau în localitățile învecinate acesteia, beneficiază de o primă de relocare, neimpozabilă, acordată din bugetul asigurărilor pentru șomaj, egală cu 75% din suma destinată asigurării cheltuielilor pentru locuire în noul domiciliu sau noua reședință, dar nu mai mult de 900 de lei." Am terminat studiile anul trecut (in bucuresti)si am obtinut in urma unui concurs un post in cadrul unui minister.Urmeaza sa fac toate demersurile angajari, psihologic, dosar angajare etc. De la 1 martie voi semna contractul individual de munca.Am domiciliul in alt oras, la peste 50 km de Bucuresti .Mi-am facut mutatie de flotant in Bucuresti, stau cu chirie.La somaj am intrebat ce acte imi trebuiesc sa pot beneficia de aceasta prima de relocare si mi s-a raspuns ca nu este pt. Bucuresti, ci pentru zone defavorizate.Va rog frumos sa ma lamuriti, pt. ca in ordonanta nu spune nimic despre aceasta conditie.Am citit conditiile, cine nu beneficiaza de aceasta prima si nu este cazul meu.Eu ma incadrez fara probleme.Asadar ce am de facut.Va multumesc!

Alte discuții în legătură

Primă relocare Fabian PERISOR Fabian PERISOR Bună, sunt angajat și locuiesc cu chirie de un an într-o altă localitate decât cea de domiciliu la 40 km distanță, contractul de muncă este pe o ... (vezi toată discuția)
Plata de către stat a unei părți din chirie simina_28 simina_28 Este adevărat ca dacă lucrezi la mai mult de 50km de casa (domiciliu),și locuiești in chirie,statul îți decontează o parte din cheltuieli? (vezi toată discuția)
Prima de relocare andreivale andreivale Buna ziua !am fost somera cu dosarul în Comanesti Bacău si ne am.mutat la Osoi jud Iasi unde m am angajat !sotul meu are o casa aici .m ai pot beneficia de ... (vezi toată discuția)