avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Plata de către stat a unei părți din chirie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Plata de către stat a unei părți din chirie

Este adevărat ca dacă lucrezi la mai mult de 50km de casa (domiciliu),și locuiești in chirie,statul îți decontează o parte din cheltuieli?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:06, 9 Februarie 2018
Legea 76/2002
art.76^2
(1) Persoanele înregistrate ca șomeri la agențiile pentru ocuparea forței de muncă care se încadrează în muncă,
potrivit legii, într-o altă localitate situată la o distanță mai mare de 50 km față de localitatea în care își au domiciliul sau reședința și, ca urmare a acestui fapt, își schimbă domiciliul sau își stabilesc reședința în localitatea respectivă sau în localitățile învecinate acesteia, beneficiază de o primă de relocare, neimpozabilă, acordată din bugetul asigurărilor pentru șomaj, egală cu 75% din suma destinată asigurării cheltuielilor pentru locuire în noul domiciliu sau noua reședință, dar nu mai mult de 900 lei.
......

Conditii
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Primă relocare Fabian PERISOR Fabian PERISOR Bună, sunt angajat și locuiesc cu chirie de un an într-o altă localitate decât cea de domiciliu la 40 km distanță, contractul de muncă este pe o ... (vezi toată discuția)
Student la prima angajare, mi-am găsit un loc de muncă la peste 50 km distanță de domiciliu. pot beneficia de primă de angajare? KSA1996 KSA1996 Buna ziua, sunt student proaspat absolvent(pana acum 2 luni), nu am lucrat in Romania pana in prezent. Mi-am gasit un loc de munca la peste 50km distanta de ... (vezi toată discuția)
Prima chirie niikk niikk buna ,am o nelamurire cu privire la acordarea prima chirie,,eu lucrez in alt jd ,,platesc chiria din salar,,vreau sa stiu daca eu pot optine acest ajutor de ... (vezi toată discuția)