avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 385 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Mijloace de proba
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Mijloace de proba

Buna ziua tuturor!
Spuneti-mi va rog daca mesajele tip e-mail,conversatiile de pe anumite site-uri (in speta,cele de socializare),pot constitui mijloace de proba intr-un proces?
Va multumesc tuturor! O zi buna!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:35, 13 Septembrie 2009
Daca pot fi considerate inscrisuri, deci descarcate si printate pot fi folosite ca mijloace de proba si cu atit mai mult cvu cit pot constitui un inceput de dovada scrisa, in procesele civile, care poate fi completat prin alte probe de exemplu cele testimoniale
Va multumesc pt raspuns!
Ma raliez la sustinerile d-lui avocat Top,adaugand ca acestea ca proba pot fi sustinute si de efectuarea unei expertize informatice care sa le sustina veridicitatea.
Multumesc frumos pt aceste raspunsuri!
Art 91 -1 Cpp
"Inregistrarile de banda magnetica ale unor convorbiri efectuate cu autorizarea motivata a procurorului desemnat de prim procurorul Parchetului Curtii de Apel ,in cazurile si in conditiile prevazute de lege,daca sunt date si indicii temeninice privind pregatirea sau savarsirea unei infractiuni pentru care urmarirea penala se face din oficiu,iar interceptarea este utila,pentru aflarea adevarului,pot servi ca mijloace de proba daca din continutul convorbirilor inregistrate rezulta fapte sau imprejurari de natura sa contribuie la aflarea adevarului
Inregistrarile prevzute la alin1 pot fi facute si la cererea motivata a persoanei vatamatwe privind comunicarile ce-i sunt adresate,cu autorizarea procurorului anume desemnat de procurorul general

Alte discuții în legătură

Santaj utilizatoranonim01 utilizatoranonim01 Buna ziua. Am o problema... de cate-va zile aud vorbindu-se ca sunt unii oameni care ma cauta sa le dau o datorie inexistenta. Ei sustin ca as fi luat bani de ... (vezi toată discuția)
Inregistrarea convorbirii fara consimtamant si utilizarea acesteia in cazul unei acuzatii ? MirceaIulian MirceaIulian Buna ziua ! As vrea sa ma ajutati cu urmatoarea problema. Sunt intr-o situatie care nu depinde de mine (nu se poate dovedi acest lucru) dar ar putea fi ... (vezi toată discuția)
Valoarea mailului in instanta ContSters82010 ContSters82010 Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti, din experienta dvs., daca e-mailul are valoarea unui inscris sub semnatura privata? Speta este urmatoarea: Un furnizor, cu ... (vezi toată discuția)