avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... FALSIFICARE SEMNATURA
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

FALSIFICARE SEMNATURA

Angajatorul a falsificat semnaturile angajatilor sai atunci cand i-a trecut de la 8 ore la 4 ore de munca pe zi.
Doresc sa stiu daca aceasta fapta intruneste conditiile infractiunii de fals in inscrisuri sub semnatura privata.

Multumesc!
Angajatorul dvs a savarsit 2 infractiuni prevazute de Codul penal si anume: fals intelectual si uz de fals.
Sfatul meu este sa ii explicati acest lucru si , in cazul in care nu se revine la situatia anterioara , sa faceti plangere penala !B-)
Semnatura falsificata s-a dat pe carnetul de munca, din cate stiu.
Inclin sa cred ca semnaturile false sunt pe actele aditionale la contractele de munca, ce s-au depus la ITM, iar in baza lor s-a inscris in carnetele de munca
Atentie Medu,nu are logica a se fi aplicat
semnatura falsificata s-a dat pe carnetul de munca din cate stiu
,eventual pe actele aditionale la CIM ,prin care se pretinde/invoca ca angajtii au consimtit prin semnatura olografa micsorarea programului de munca.
"Nici un om cu judecata nu pedepseste pentru ca ai gresit,ci ca sa nu mai gresesti"-"Nemo prudens punit,quia pecatum est,sed ne peccetur"/Seneca


Este vorba despre doua infractiuni,cea de" fals intelctual",prev.de art.289 c.pen si sanctionabila cu inchisoare de la 6 luni la 5 ani si cea de"ux de fals"prev.de art.291 c.pen.si sanctionabila cu inchisoare de la 3 luni la 3 ani..
Este recomandat sa formulati plangere la politie,dar inainte de a proceda astfel ,este bine sa urmati sfatul maestrului Mihai pentru o detensionare a situatiei si poate pentru solutionarea situatiei pe cale amiabila.
Plangerea,in cazul in care o veti formula,poate fi dovedita cu probatorii cu acte,martori si expertiza grafologica a actelor despre care afirmati ca au fost falsificate.
Ultima modificare: Vineri, 11 Septembrie 2009
Radu Gabrian, Mediator

Alte discuții în legătură

Fals in acte marinescuioan marinescuioan care este condamnarea pt fals in acte si prescriptia daca a fost intrerupta (vezi toată discuția)
Fals în acte szenikop szenikop Fostul meu soţ a falsificat un contract de vânzare cumpărare, falsificând şi semnăturile martorilor. Ce urmări legale poate avea (vezi toată discuția)
Pedeapsa maxima pentru fals sub semnatura privata mariamem mariamem Buna ziua Care este pedeapsa maxima pentru fals sub semnatura privata cu scopul modificarii actului constitutiv al societatii in adunarea aga? Am ridicat ... (vezi toată discuția)