avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Inregistrare cesiune polita la AEGRM
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Inregistrare cesiune polita la AEGRM

Dupa incheierea politei de asigurare de locuinta banca ma obliga sa fac contract de cesiune mobiliara asupra crantelor rezultate din polita si sa-l inregistrez la AEGRM, polita la emitere a fost cesionata catre banca.
Este legal sau este un abuz din partea bancii care pana la acest moment imi incheiau ei polita?
Cel mai recent răspuns: Gica11 , utilizator 22:02, 20 Februarie 2017
Buna ziua,

Puteti sa verificati in contractul de creditare, daca este o obligatie sau nu in acest sens.
Mai depinde si de regulamentele interne ale bancii respective.
Intradevar, drepturile de despagubire dintr-o polita de asigurare, se pot cesiona in favoarea bancii, drept garantie pentru imobilul ipotecat, dar polita de asigurare a locuintei nu este o creanta certa. Ea este conditionata de aparitia evenimentului asigurat.

In plus, odata ce drepturile de despagubire sunt cesionate in favoarea bancii, este obligatia asiguratorului ca in caz de dauna sa notifice banca si sa primesca instructiuni pentru regularizarea despagubirii.

Potrivit definitiei, creanţa este - un drept subiectiv patrimonial relativ care exprimă îndreptăţirea creditorului de a pretinde debitorului îndeplinirea obligaţiei corelative de a da, de a face sau de a nu face ceva [sinonim: drept de creanţă],

In Arhiva Electronica de Garantii Reale Mobiliare - AEGRM - se pot inregistra publicitatea: ipotecilor mobiliare, fiduciilor, obligatiunilor ipotecare, creantelor securizate, clauzelor de insesizabilitate, clauzelor de inalienabilitate, clauzelor de rezerva a proprietatii, pactelor de rascumparare, cesiunile de creanta, declaratiile de rezolutiune, declaratiile de reziliere, hotarari judecatoresti privind actele de dispozitie care pun in pericol grav interesele familiei, regimul matrimonial, uzufructul asupra creantelor, plata anticipata a chiriei, cesiunea creantei privind chiria, alte acte sau fapte juridice supuse publicitatii conform legii.

In concluzie: verificati daca aveti aceasta obligatie in contract.
Multumesc pentru detalii, in contract scrie la conditii generale ca ma oblig la incheierea unei polite de asigurare pe toata durata creditului la care voi incheia un contract de ipoteca mobiliara asupra creantelor rezultate din polita de asigurare in favoarea bancii si a statului roman.

Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inscriere arhiva ContSters320906 ContSters320906 Buna ziua, am un credit bancar pe 10 ani si dupa 8 ani de plata am intarziat la plata ratelor fapr ptr. care banca a cesionat creanta la o firma de recuperere. ... (vezi toată discuția)
Ipoteca creante din polita de asigurare Constantin Brancoveanu Constantin Brancoveanu X a luat un credit pe care l-a garantat cu un imobil. Totodata, s-a incheiat un contract de ipoteca asupra creantelor ce rezulta din polita de asigurare a ... (vezi toată discuția)
Polita asigurare imobil cumparat pe credit geretus geretus Buna ziua, Am un credit la Volksbank cu care am cumparat un imobil in anul 2007. Prin urmare, in fiecare an trebuie sa fac asigurare pt imobil pe care, pana ... (vezi toată discuția)