avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Recunoastere diplomei de asistent social principal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Recunoastere diplomei de asistent social principal

Buna ziua
Numele meu este Ioana Constantinescu, lucrez in Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Brasov.
Sunt asistent social principal de 23 de ani (si 10 zile), am o diploma de absolvire de Scoala Postliceala Sanitara cu specializarea Medicina-sociala ( cand am inceput eu in 1990 nu exista Facultatea de Asistenta Sociala, (care atunci cand s-a infiintat se numea Facultatea de Asistenta Sociala si Psihologie).
Ulterior am absolvit Facultatea de Psihologie si Pedagogie, specializarea Psihologie si Masteratul in Consiliere Educationala, am aviz de libera practica in Psihologie clinica.
In legea Legea nr. 466/2004 privind Statutul asistentului social spune umatoarele
(2) Titlul de asistent social poate fi deţinut de:

a) persoana care a obţinut diploma de licenţă în cadrul unei instituţii de învăţământ superior cu specializare în domeniu, forma de lungă durată, 4 ani, acreditată conform legii;

b) persoana care deţine diploma de absolvire a unei instituţii de învăţământ superior cu specializare în domeniu, forma de scurtă durată, 3 ani, acreditată conform legii;

c) =persoana care deţine diploma de asistent social echivalată conform legii =

As vrea sa ma refer la acest punct c - diploma echivalata conform legii.
Am facut cerere la serviciu sa fiu incadrata pe post asistent social principal cu studii superioare ( punctele obtinute in Facultatea de Psihologie si Masterat , respectiv 180 si 120 de puncte sunt transferabile, iar de la facultate am primit un document prin care se atesta faptul ca daca am o licenta in psihologie , pot lucra ca asistent social cu studii superioare ( ceea ce Colegiul Asistentilor Sociali nu mi-a acceptat) .
As vrea sa stiu ce inseamna aceasta DIPLOMA ECHIVALATA CONFORM LEGII, cand eu am o diploma in asistenta sociala.
As vrea sa stiu daca pot fi incadrata , tinand cont si de principiul experientei in acest domeniu, ca Asistent social studii superioare ( acum sunt PL) , diferenta salariala este considerabila.
Nu mai pot face inca trei ani de facultate in asistenta sociala ( o facultate de medicina tine 6 ani, eu as avea 6 ani in domeniul asistentei sociale!!!).
Colegiul Asistentilor Sociali nu te accepta nici daca ai un Master in Asistenta sociala ( daca nu ai diploma de licenta), desi m-am gandit la inca un masterat in asistenta sociala.
Avizul meu de libera practica este de la OAMMR Brasov ( si nu sunt singura in aceasta situatie) de absolvire Medicina sociala cu specializarea de ASISTENT SOCIAL PRINCIPAL ( grad pe care il am de 18 ani ).
Am un contract de voluntariat cu spitalul ca si psiholog clinician de anul trecut, iubesc amandoua meseriile , dar n-as vrea sa o iau de la O ca si psiholog debutant, doresc doar sa fiu incadrata ca si ASISTENT SOCIAL PRINCIPAL CU STUDII SUPERIOARE ( prin echivalare).
sau macar Consilier psiho-social cu studii superioare.
Va multumesc anticipat pentru raspuns, cu deosebit respect, Ioana Constantinescu

Ultima modificare: Vineri, 17 Februarie 2017
Oana1971, utilizator

Alte discuții în legătură

Echivalare studii Oana1971 Oana1971 Buna ziua Sunt asistent social principal de 23 de ani si 7 luni, am o diploma de absolvire de Scoala Postliceala Sanitara cu specializarea Medicina-sociala ... (vezi toată discuția)
Echivalare studii Tuculescu Cristina Tuculescu Cristina Buna ziua, Lucrez ca asistent medical generalist din 2001 in urma absolvirii Scolii Postliceale Sanitare Fundeni- specializarea asistent medicat generalist. ... (vezi toată discuția)