avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Contestatie poprire salar
Discuție deschisă în Executare silită

Contestatie poprire salar

In 2009 am luat un credit de 25000 Ron de la o banca. Acum a primit o poprire de 1/2 din salarul lunar net.
Din cate stiu suma poprita nu poate depasi 1/3 din salariul lunar. As dori sa stiu daca e legal sa se opreasca jumatate din venitul lunar, in conditiile in care nu am alte popriri.
Se poate face contestatie, pentru a se modifica suma poprita? Daca da, care sunt demersurile si unde se depune contestatia?

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ContSters416386 , utilizator 11:01, 18 Februarie 2017
Daca nu aveti si alte retineri din salariu ,regula e ca 1/3 din salariu sa fie retinut. Vedeti ce scrie in adresa de poprire. Se specifica ca retinerea e de 1/2 din salariu sau suma reprezinta rata lunara? Puteti face contestatie in 15 zile (de la data cand ati aflat de poprire) atat bancii cat si angajatorului aratand ca legea prevede 1/3 din salariu daca nu sunt 2 sau mai multe retineri. Vedeti daca nu cumva s-a prescris datoria (creditul )
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Februarie 2017
ContSters416386, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire salariu a uni angajat andreea_80 andreea_80 Buna ziua! Un salariat are deja o oprire in valoare de 300 ron(1/3di salariul net). eu in calitate de angajaror pot scadea suma poprita pe motiv ca ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu serby30 serby30 sunt creditor intr-un dosar de executare silita avand ca obiect recuperarea unei sume de bani. debitorul, salariat, sustine ca are rate la banca in ... (vezi toată discuția)
Urgent!executare silita cont salarii dya_dia dya_dia Buna ziua! Mi-a fost executat de BEJ contul de salarii fara a fi instiintata pentru un credit din 2007 , prescris. Mi s-a retinut o suma mai mare decat 1/3 ... (vezi toată discuția)