avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Legat de obligativitatea platii decontului expertilor
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Legat de obligativitatea platii decontului expertilor

Buna ziua

Am un dosar de granituire in care s-a efectuat un raport de expertiza si in care am solicitat sa mearga cu el la OCPI pt avizare tehnica (instanta a refuzat, desi este legal, pentru ca a avut interesul sa nu se afle adevarul, fiind partinitoare cu partea adversa, plansele raportului fiind aberante contrare documentelor de la Cadastru ).

In aceasta situatie avocatul meu a fost nevoit sa ceara o contraexpertiza topo cu 3 experti si dupa efectuarea cercetarii de la fata locului, expertul pe dispozitivul caruia s-au salvat masuratorile nu le-a mai dat colegilor sai 7 luni masuratorile(nu le-a raspuns la telefon, email), fiind toti trei amendati de instanta.

Dupa aplicarea sanctiunii cu amenda, ceilalti doi s-au prezentat la o noua cercetare si au facut un alt set de masuratori si au solicitat in sedinta urmatoare instantei daca pot continua sa faca raportul de expertiza.

Acum, va intreb (pentru ca nu mai am incredere in experti dupa atatea surprize), pot sa cer instantei sa avizeze decontul numai dupa ce este avizat tehnic de O.C.P.I. (eu i-am tot cerut instantei prin cereri la fiecare termen sa aprobe avizarea tehnica la OCPI a contraexpertizei anterior depunerii la dosar, insa a ignorat acest aspect) sau poate sa-mi decada din proba raportul de contraexpertiza?

Avand in vedere obligativitatea de 5 zile de plata a decontului dupa aprobare, instanta poate sa-mi retina raportul de contraexpertiza (adica nu mi-l da la studiu pana nu depun dovada platii in 5 zile)?, ceva aberant din punctul meu de vedere, dar vreau sa fiu sigura.

Daca si raportul de contraexpertiza este contrar planselor de la Cadastru (ma pot astepta la orice) si instanta refuza sa trimita la OCPI pentru avizare tehnica, pot sa cer efectuarea unei alte contraexpertize efectuate de o comisie de experti din alt judet ? sau nu mai pot sa cer asa ceva? (desi situatia este foarte complicata dupa cum v-am spus)
Cel mai recent răspuns: BEJENARU PETRU , Expert judiciar 13:51, 20 Februarie 2017
Nimeni nu e mai presus de lege, asa ca toti trebuie sa o respectam, iar daca avem indoieli in ceea ce priveste obiectivitatea instantelor de judecata..traim si vedem.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbateri - regulamentul privind avizarea tehnica a expertizelor judiciare efectuate de expertii judiciari in specializarea topografie, geodezie si cadastru BEJENARU PETRU BEJENARU PETRU MINISTERUL JUSTIŢIEI Nr. .................../C din........................... AGENŢIA NAŢIONALÃ DE CADASTRU ªI PUBLICITATE IMOBILIARÃ Nr. ... (vezi toată discuția)
Expertiza topo kristi12 kristi12 Buna ziua, am cerut expertia topo acuma a fost finalizat si depus la dosar dar am urmatoarele intrebari: 1. Nu este avizat de OCPI , dar asa am inteles ca ... (vezi toată discuția)
Regulamentul privind avizarea tehnica a expertizelor judiciare efectuate de expertii judiciari in specializarea topografie, cadastru si geodezie BEJENARU PETRU BEJENARU PETRU MINISTERUL JUSTITIEI Ordin nr. 1882/C din 12 septembrie 2011 AGENTIA NATIONALA DE CADASTRU SI PUBLICITATE IMOBILIARA Ordin nr. 1.044.364 din 19 septembrie 2011 ... (vezi toată discuția)