avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 428 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită E.on vrea sa ma execute. Cum procedez?
Discuție deschisă în Executare silită

E.on vrea sa ma execute. Cum procedez?

Bună ziua,
vă reţin atenţia cu o problemă.
Locuim într-un duplex de circa 5 ani.
În urmă cu circa trei luni, am descoperit că, în toată această perioadă, din cauza inversării contoarelor de electricitate, noi am plătit consumul vecinilor de alături, iar ei au plătit consumul nostru.
A rezultat o diferenţă de plată, în sensul că vecinii au plătit cu circa 3.700 de lei mai mult decât noi.
Acum, E.on le va scădea această sumă de pe facturile viitoare, intenţionând să ne-o impute nouă.
Dar noi n-avem nici o vină!
Dezvoltatorul care ne-a vândut casele este cel care s-a dus cu contractele la E.on, atunci când ne-am mutat, prin urmare el a inversat contoarele.
Vreau să vă întreb cum trebuie să procedăm?
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 21:35, 20 Februarie 2017
Vecinul a avut in urma cu 3 - 4 luni o problema la instalatia electrica din casa si a iesit la contorul de afara, cu intentia de a intrerupe curentul. Insa, umbland la contor, a constatat ca avea in continuare energie electrica in casa, intrerupand-o, de fapt, pe a noastra. Asa s-a descoperit ca cele doua contoare sunt inversate.
Va multumesc foarte mult pentru sfaturile dumneavoaatra!
Va voi tine "la curent" cu ce se mai intampla!
Da, era de fapt un raspuns simplu! :)
Daca montatorul contorului nu a respectat o procedura de verificare la montaj aveti argumente impotriva Eon. Sa le cereti sa va raspunda punctual si cu privire la procedura de montaj, documentatia solicitata ptr montaj si procedura de punere in functiune.
Procesul ala verbal in care apare seria contorului si adresa apartamentului este important.

Si chiar in momentul asta mi s-a aprins becul :) si am verificat, nu stiu cum este la Eon dar la ENEL pe factura apare seria contorului si ar trebui sa apara si in contractul de furnizare!

Asa ca aveti argumente sa ii combateti chiar cu documentele lor! :))
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O situaţie absurdă! - inversare contoare electrice in duplex tushu tushu Bună ziua, vă reţin atenţia cu o problemă. Locuim într-un duplex de circa 5 ani. În urmă cu circa trei luni, am descoperit că, în toată această ... (vezi toată discuția)
Problema cu societatea de electricitate crs55 crs55 Buna ziua Ma confrunt cu urmatoarea problema: Cei de la societatea de electricitate, acum 7 ani cand au schimbat contoarele vechi cu cele digitale, ... (vezi toată discuția)
Deconectare de la reteaua electrica Ipj Ipj Hristos a Inviat. Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: Detin un teren la tara unde am o baraca metalica cu niste unelte agricole, si o cabana ... (vezi toată discuția)