avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 555 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept de proprietate apartament in mansarda
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept de proprietate apartament in mansarda

Buna ziua, pentru un apartament, in mansarda, bloc nou, in CLuj, cumpărat de la dezvoltator, prevazut in CF ca pod, se poate, in instanța , schimba si trece ca ap. pentru locuit, astfel încât sa se poată realiza mutația in C.I?. Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: DinuX , utilizator 10:02, 11 Aprilie 2018
Se naste intrebarea: ce este intabulat, apartamentul de tip mansarda cumparat, sau blocol i totalitatea lui? Daca e asa, atunci trabiue facuta dezmembrarea apartamentului cumparat, trecut in CF individuala apoi efectua mutatia.
~ Conținut șters la cerere ~
Mulțumesc pt răspuns. Nu am cumparat încă ap. Încerc sa ma documentez, înainte. Blocul este intabulat. Urmează intabularea apartamentelor, a spațiilor de parcare, teraselor, podului etc. In pod este realizat un apartament, iar la vânzare el figurează ca pod. Fiind bloc nou, dincâte am înțeles, ceilalti 6 proprietari de pe scara , in contractele lor nu mai au trecută si cota lor pt pod. In aceste condiții credeți ca este posibil ulterior cumpărării podului constatându-se in instanța situația de fapt (este apartament locuibil) sa se poată schimba in CF ca si ap., spațiu de locuit, cu toate drepturile - adresa in Cartea de Identitate etc.?




~ Conținut șters la cerere ~
ganditi-va ca schimbarea destinatiei se va face in baza unei autorizatii de constructie. O sa aveti nevoie de acordul celorlalti, expertiza tehnica s.a.m.d... Plus ca exista riscul sa nu se poata, daca reglementarile urbanistice interzic.

Alte discuții în legătură

Drept de proprietate asupra podului mihai83c mihai83c Buna seara!Vreau sa cumpar un apartament cu doua camere situat la etajul 4/4 al unui bloc nou construit cu pod.Blocul este prevazut cu pod care este impartit ... (vezi toată discuția)
Bună seara! aș dori, vă rog, să mă ajutați/ lămuriți ... Stres08 Stres08 Bună seara! Aș dori, vă rog, să mă ajutați/ lămuriți cu o problemă pe care am întâmpinat-o. Doresc să achiziționez un apartament într-un bloc ... (vezi toată discuția)
Condomeniul, partile comune si cartea tehnica intr-un complex rezidential cu case si blocuri maria_carmen maria_carmen Suntem o Asociatie de propietari infiintata in febr 2013 pt gestionarea unui Complex Rezidential format din: 7 case (P+2E, ultimul et fiind mansarda); un bloc ... (vezi toată discuția)