avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1195 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contestatie amenda
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contestatie amenda

Buna ziua. M-am certat cu o persoana de la posta si am fost reclamat fiind chemat telefonic la politie. Am dat o declaratie urmand sa fie audiati si alti martori. Dupa 45 de zile am primit prin posta proces-verbal cu amenda completat foarte sumar si in lipsa mea cu mentiune intocmit in lipsa . Vreau sa depun contestatie ptr ca nu ma simt vinovat fata de cealalta persoana care de fapt a inceput scandalul si nu imi place de felul in care am fost amendat fara instiintare sau fara sa pot platii in 48 de ore 1/2 din suma. Va rog daca stie cineva procedura corecta. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 06:12, 20 Februarie 2017
Buna seara,
Pentru care fapta ati fost amendat?Puteti face plangere impotriva procesului verbal de contraventie , pe care o depuneti la judecatorie.
Plângerea se depune in termen de 15 de la comunicarea procesului verbal.
ptr adresare de cuvinte jignitoare(ea a inceput si ne-am jignit reciproc) prev de legea 61 art 2 si sanctionat conf L 61 art 3 lit B. Vreau sa stiu ce conditii sunt sa pot cere anularea procesului verbal deoarece nu ma simt vinovat doar eu , si nu am fost chemat la intocmirea lui, sa incheiat in lipsa mea si fara martori.
Ultima modificare: Duminică, 19 Februarie 2017
adysan69, utilizator
Daca va considerati nevinovat, faceti plangere impotriva procesului verbal de constatare si sanctionare a contravenyiilor pe care il depuneti la Judecatorie.
Eu ma consider nevinovat dar vreau sa aflu daca felul in care a fost completat P.V e corect, adica: nu am fost anuntat si a fost completat in lipsa, nu am putut scrie obiectii,nu am dreptul sa-l platesc 1/2 in 48 ore, nu e semnat de martor.

Alte discuții în legătură

Amenda contraventionala pentru presupuse injurii (legea nr. 61/1991) AsdLaw AsdLaw Buna ziua! In decursul serii trecute, un politist comunitar, trecand pe langa grupul in care eram, a avut impresia total eronata ca a fost injurat.ulterior ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala - legea nr. 61/1991 r4oulduke r4oulduke Buna ziua, Ma intereseaza in ce masura pot contesta o amenda de 800 ron pe care o consider primita fara motiv. Ce s-a intamplat, pe scurt: Eram oprit cu ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala marcalucian marcalucian Buna ziua. Doresc sa contest un proces verbal pe care consider ca nu mi se cuvenea. O sa incerc sa prezit cat mai scurt intamplarea cu toate ... (vezi toată discuția)