avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Amenda contraventionala pentru presupuse injurii ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Amenda contraventionala pentru presupuse injurii (Legea nr. 61/1991)

Buna ziua!
In decursul serii trecute, un politist comunitar, trecand pe langa grupul in care eram, a avut impresia total eronata ca a fost injurat.ulterior m-a legitimat, spunandu-mi ca sunt pasibil de amenda.evident, aceste afirmatii le-am contrazis, precizand ca dumnealui s-a inselat.enervandu-se, mi-a spus ca voi primi la domiciliu contraventie in baza legii 61, art 3, alin 1. ce nelamuriri am: voi primi ceva acasa? trebuia sa incheie pe loc proces verbal in acest sens? amenda este din categoria celor care pot fi platite la jumatate in 48 de ore? stiu ca poate fi contestata in instanta in 15 zile de la comunicare, dar vreau sa evit drumuri la instanta din cauza unei persoane care m-a acuzat de Profanare de injurii.
Cel mai recent răspuns: AsdLaw , utilizator 10:24, 21 Octombrie 2011
"profanare de injurii"??? orice proces verbal de contraventie poate fi contestat in 15 sau poate fi platit in 48 ore cu reducerea amenzii.
daca si-a notat datele, e posibil sa primiti pv de contraventie, insa putin probabil daca dvs erati in grup iar politistul nu are martori.
are la dispozitie 6 luni sa intocmeasca acest p-v si inca 30 de zile sa vi-l comunice. daca nu primiti in acest interval, ati scapat de drumuri la instanta
In opinia dumnealui, proferare si profanare sunau cam la fel se pare.
Asadar,poate fi platit la jumatate chiar daca va fi trimis acasa?iar cele 48 de ore curg din momentul primirii lui?
Chiar daca va fi primit acasa, aveti 48 de ore de la data comunicarii, insa nu-i obligatoriu ca agentul sa va acorde acest privilegiu, astfel sa va taie portiunea aia unde scrie " jumatate din minimul amenzii, adica.."

Alte discuții în legătură

Legea nr. 61/1991 - plata a jumatate din minimul amenzii ionelagodin ionelagodin o amenda pe legea 61 din 1991 art 3,se poate plati jumate din minimul amenzi_ (vezi toată discuția)
Posibilitate achitare jumatate din minimul amenzii lege 61/1991 și lege 92/2007 steliana_ro steliana_ro Buna ziua, incepand cu 24.08.2018 intra in vigoare Legea 203/2018 privind masuri de eficientizare a achitarii amenzilor contravenționale. ART. 46 din ... (vezi toată discuția)
Posibilitate achitare jumatate din minim amenzi legea 61/1991 si legea 92/2007 steliana_ro steliana_ro Buna ziua, incepand cu 24.08.2018 intra in vigoare Legea 203/2018 privind masuri de eficientizare a achitarii amenzilor contravenționale. ART. 46 din ... (vezi toată discuția)