avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 586 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Actionar unic, administrator si salariat in acelasi ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Actionar unic, administrator si salariat in acelasi timp la SRL

Buna ziua,
Intentionez sa imi deschid in SRL in perioada urmatoare si nu reusesc sa ma lamuresc cu privire la urmatorul aspect:
Fiind actionar unic si administrator, pot fi si angajat in acelasi timp cu contract de munca?
De exemplu pot fi operator calculator in firma mea?
Sau pot fi administrator cu contract la ITM?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cabinet avocatura Amza , Avocat 16:13, 20 Februarie 2017
Da, puteti sa va angajati cu contract de munca la propria firma. Administrator sau reprezentant legal al firmei sunteti prin actele constitutive.
In legislatia actuala , exista numai prevederea referitoare la un asociat unic sa poata cumula si calitatea de salariat la societatea al carei asociat unic este ...

Art. 196^1 din legea nr/31/1990:
....
(3) Asociatul unic poate avea calitatea de salariat al societăţii cu răspundere limitată al cărui asociat unic este.
....

In speta, calitatea de salariat o poate avea cu c.i.m. si administratorul societatii comerciale, chiar daca va semna c.i.m. in dubla calitate.
Buna ziua.Da, puteti fi angajatul societatii la care sunteti asociat. Puteti incheia un contract individual de munca/ contract de administrare. Incadrarea in COR se poate face si pentru operator calculator, cu verificarea exacta a titulaturii in COR, pentru care aveti nevoie de studii medii in general. Practic, puteti fi director general sau orice alta functie cu mentiunea ca pentru unele sunt necesare acte care sa ateste studiile de profil.O zi frumoasa si mult succes!
Ultima modificare: Luni, 20 Februarie 2017
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cim rak0770 rak0770 Administratorul, care este si asociat unic are dreptul sa fie si angajat cu contract individual de munca? (vezi toată discuția)
Asociatul unic care este si administratorul srl se poate angaja cu contract de munca la aceasta societate? monique monique Buna ziua, Va rog foarte mult lamuriti-ma si pe mine cu problema aceasta : Sunt asociat unic si administratorul unui SRL. Se poate ca sa ma angajez cu carte ... (vezi toată discuția)
Asociat unic ContSters94059 ContSters94059 potrivit dispozitiilor art 196 indice 1 alin. 3 din L 31/1990 Asociatul unic poate avea calitatea de salariat al societatii cu raspundere limitata al carui ... (vezi toată discuția)