avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 634 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Echivalarea masterului in mediere pentru a fi ...
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Echivalarea masterului in mediere pentru a fi autorizat ca mediator

daca urmez master in mediere devin direct mediator sau mai trebuie sa trec prin inregistrari, dosare depuse, taxe....../
?



Cel mai potrivit ar fi sa va adresati consiliului de mediere si sa aflati daca exista un master in mediere si acreditat de CdM.
Din cate stiu eu, da. Este un singur master acreditat. privitor la restul conditiilor, observati ca s-a modificat si Legea 192/2006.



In calitate de MEDIATOR AUTORIZAT de catre Consiliul de Mediere va spun ca un curs de formare profesionala nu dureaza doar 2 saptamani, este foarte interesant si instructiv! va veti dezvolta si calitatile in domeniul comunicarii si socializarii , precum si veti dobandi rabdarea si capacitatea de a-i asculta ACTIV pe oameni! Eu am facut cursul la PROMEDIEREA si v-o recomand calduros pe doamna POPOVICIU!
=D>
In România articolul 7 din Legea 192/2006 expune condițiile ce trebuie îndeplinite pentru a deveni mediator:
“Poate fi mediator persoană care îndeplinește următoarele condiții:
a) are capacitate deplină de exercițiu;
b) are studii superioare;
c) are o vechime în muncă de cel puțin 3 ani sau a absolvit un program postuniversitar de nivel master în domeniu, acreditat conform legii și avizat de Consiliul de mediere;
d) este aptă, din punct de vedere medical, pentru exercitarea acestei activități;
e) se bucură de o bună reputație și nu a fost condamnată definitiv pentru săvârșirea unei infracțiuni intenționate, de natură să aducă atingere prestigiului profesiei;
f) a absolvit cursurile pentru formarea mediatorilor, în condițiile legii, cu excepția absolvenților de programe postuniversitare de nivel master în domeniu, acreditate conform legii și avizate de Consiliul de mediere;
g) a fost autorizată ca mediator, în condițiile prezentei legi.”
NU ! Consiliul de Mediere din Romania nu a acreditat nicio universitate prin urmare niciun master. Pentru a deveni mediator trebuie sa urmati cursurile unei scoli de formare acreditata de CdM. Cu toate acestea, un master in mediere este util ca si pregatire suplimentara pentru formarea profesionistului ce veti deveni !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mediator - cine poate intra in profesie? lala_larisa lala_larisa buna ziua. am o nelamurire: Art. 7 din legea 192/2006 lit c spune ca poate deveni mediator persoana care \\"are o vechime in munca de cel putin 3 ani sau a ... (vezi toată discuția)
Angajare mediator florinplaton florinplaton As dori sa intreb care sunt conditiile de angajare ca mediator, unde trebuie sa ma interesez, cine face aceste angajari si daca faptul ca am absolvit ... (vezi toată discuția)
Juridice alexccc11.@yahoo.com alexccc11.@yahoo.com sal., ce pasi trebuiesc urmati pentru a deveni MEDIATOR.Multumesc! (vezi toată discuția)