avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 125 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... CESIONARE CONTRACT!
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

CESIONARE CONTRACT!

BUNA ZIUA !

POATE FI CONCESIONAT UN CONTRACT DE INCHIRIERE DINTRE DOUA PERSOANE JURIDICE UNEI TERTE PERSOANE (FIZICA) SI IN CE CONDITII.

MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: Alina Badea , utilizator 12:59, 14 Septembrie 2009
Concesiunea este o institutie juridica distincta de cesiune.
Cesiunea poate opera in cazul d-voastra. numai daca este permisa in contract.
Este posibil insa sa fie interzisa, iar daca este permisa este posibil sa se faca numai cu acordul locatorului(care este posibil sa fie si proprietarul)
Multumesc pentru raspuns!

Cel care vrea sa cesioneze contractul este proprietarul imobilului si in contract nu este stipulata o interdictie in acest sens!
As apela mai degraba la novatie decat la cesiune, dar asta depinde si de situatia de fapt si ce se doreste prin acest transfer.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este permisa novatia contractului de arenda ? LuchianSeb LuchianSeb Buna ziua. Art. 1846 din codul civil prevede: [i][b]Cesiunea arendarii.[/b] Cu acordul scris al arendatorului, arendasul poate sa cesioneze contractul de ... (vezi toată discuția)
Contract cesiune creatza_70 creatza_70 Buna ziua, In prezent exista un contract de inchiriere intre doua societati comerciale. Intrucat Locatarul vrea sa lichideze firma ar dori sa preia acest ... (vezi toată discuția)
Cesiune contract de concesiune arabela arabela Am incheiat un contract de concesiune cu Primaria din orasul in care locuiesc, prin care am concesionat un teren. As vrea sa va rog sa aveti amabalitatea de a ... (vezi toată discuția)