avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1744 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Care este rostul amenzii pt buletinul expirat?
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Care este rostul amenzii pt buletinul expirat?

Daca ai pasaport valid atunci cand iti expira buletinul, de ce se prevede plata amenzii de 40-80 lei? In ordonanta aia de urgenta nu scrie care e motivul, e doar o sanctiune. Pasaportul este un act de identitate valid si il poti prezenta in loc de buletin, nu? Si cine decide daca platesti 40 sau 80? Sau orice intre 40 si 80? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 19:24, 21 Februarie 2017
Gresit. Pasaportul deocamdata este doar un act de calatorie. Nu puteti scoate bani pe baza de pasaport de calatorie, nici sa intocmiti acte. Amenda dupa parerea mea este foarte mica in raport cu gravitatea faptei de a neglija solicitarea documentului de identitate. Motivul este ca nu ati solicitat in termenul prevazut de lege eliberarea actului de identitate. Ce alt motiv mai intemeiat decat acesta ar putea sa existe? Fara acte, nu existi. 40 lei e costul a 2 pachete de ti++ri. Dvs. stiti cata munca se desfasoara doar pentru ca dvs. nu va prezentati in vederea solicitarii unui nou act de identitate? Sunteti cautat de functionari, se intocmesc o serie de rapoarte, etc.doar pentru ca dvs. nu aveti chef sa intrati in legalitate. Niciodata nu am sa pot intelege de ce unii cetateni au impresia ca statul trebuie sa se zbata pentru ei, statul si functionarii au doar obligatii fata de cetatenii sai, in schimb cetatenii nu au niciun fel de obligatii fata de statul ai caror cetateni sunt, ori nu au curiozitatea de a-si cunoaste propriile legi in ceea ce ii reprezinta ca persoane. In schimb se supara pe lucrator cand ii da amenda. De curiozitate sa va interesati ce amenzi se practica si ce taxe sunt aplicabile in strainatate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carte de identitate irimescuadrian irimescuadrian buna,o rugaminte cum trebuie sa procedez :am cartea de identita expirata de 2 ani si sunt inca in strainatate!cum trebuie sa procedez,platesc amenda? [quot] (vezi toată discuția)
Buletin expirat Mary Mageriu Mary Mageriu Am pasaport valabil,la granita Romaniei îmi vor da amenda pentru buletinul expirat? Trebuie sa imi renovez buletinul pentru a iesi iarāsi din tara? (vezi toată discuția)
Carte de identitate expirata, calatorie in ue soringoldenkid soringoldenkid Buna seara ma numesc Sorin si as dori sa ma lamuriti intr-o problema........pe 27 ianuarie imi expira CI dar problema e ca eu sunt in Italia si pot veni acas ... (vezi toată discuția)