avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 387 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Factura vanzare cladire, defalcata teren si cladire
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Factura vanzare cladire, defalcata teren si cladire

Legat de factura pentru vanzare cladire cu teren aferent achizitionata pe firma in 2008 cu taxare inversa, nu imi e clar daca se poate sau este obligatoriu de a mentiona separat pe factura valoarea cladirii si valoarea imobilului.

Pentru cazul in care se mentioneaza separat valoarea cladirii si valoarea terenului se pot folosi valorile de amortizare inregistrate separat pentru cladire respectiv teren sau este nevoie de o evaluare a cladirii si terenului?

Mentonez ca pe factura de cumparare din 2008 apare o singura suma de 100000 euro pentru achizitia cladirii cu teren si exista un singur numar cadastral pentru cladire si teren.

Alte discuții în legătură

Inregistrare vinzare imobil al societatii comerciale nobil nobil Valoarea contabila actualizata prin reevaluare ANEVAR este de 200.000 lei . S-a facut apartamentare , respectiv spatiul a fost impartit in trei apartamente ... (vezi toată discuția)
Credit persoana juridica ronaldinia21 ronaldinia21 eu ca firma iau un imprumut bancar pe termen lung de 500.000 euro ca sa achizitionez o cladire. ulterior vand cladirea unei persoane fizice. cheltuiala cu ... (vezi toată discuția)
Achizitie depozit - firma neplatitoare de tva dana_1985 dana_1985 Buna, va rog frumos sa ma ajutati cu o monografie contabila pt. o firma neplatitoare de tva ,care a achizitionat un depozit in val. de 70000 lei. Dar la firma ... (vezi toată discuția)