avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 703 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... termen eliberare adeverinta grupa de munca si sporuri
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

termen eliberare adeverinta grupa de munca si sporuri

Buna ziua,
Pe adresa societatii noastre a sosit o cerere prin care un fost angajat solicita eliberarea unor adeverinte cuprinzand sporurile realizate si grupa de munca in care a fost incadrat in perioada cat a fost salariatul nostru.
Deoarece documentele anexate cererii erau incomplete, i-am trimis o solicitare de a completa aceste documente. Pana in momentul acesta nu a dat nici un raspuns.
As dori sa stiu daca termenul de eliberare a adeverintelor ( 15 zile, respectiv 30 de zile ) se prelungeste, avand in vedere faptul ca IN ACESTE TERMENE i-am trimis solcitarea de a completa documentele.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: mmarianne , utilizator 14:39, 23 Februarie 2017
Va decurge un termen nou de 30 de zile de la data înregistrării răspunsului trimis de petent cu toate informațiile solicitate pentru clarificare.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Termenul de eliberare este de 15 zile si nu de 30 de zile ....
Ma refeream la adeverinta pentru incadrarea in grupa de munca, in cf cu Normele Metodologice ale Legii 263/2010
ART. 126
(1) Adeverintele prin care se atesta faptul ca in anumite perioade, anterioare datei de 1 aprilie 2001, persoanele si-au desfasurat activitatea in locuri de munca incadrate in grupele I si/sau a II-a de munca se intocmesc potrivit modelului prevazut in anexa nr. 14, numai pe baza documentelor, verificabile, aflate in evidentele angajatorilor sau ale detinatorilor legali de arhive.
(2) Angajatorii sau orice alti detinatori legali de arhive sunt obligati sa elibereze aceste adeverinte, in termen de 30 de zile de la data solicitarii, fara a percepe taxe sau comisioane.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ina cest caz, eliberarea se va face in termen de 30 de zile de la data solicitarii.... am crezut ca este vorba despre adeverinta de vechime , unde termenul este de 15 zile.
Multumesc. Credeti ca daca am solicitat documente suplimentare cererii, termenul de eliberare a adeverintelor se prelungeste sau curge de la data la care solicitantul a depus aceste documente?

Alte discuții în legătură

Reclamatie eliberare adeverinta grupa 1 Ilie Danut Ilie Danut Buna ziua, am solicitat din data de 25 Iulie 2018, soc.A&M Arhive Center SRL, eliberare unei adeverinte pentru grupa 1, in perioada cand am lucrat la soc. ... (vezi toată discuția)
Eliberare adeverinta vasilesaioc vasilesaioc Buna ziua, am solicitat la firma la care lucrez eliberarea unei adeverinte pentru incadrarea in grupa de munca.Firma nu mi-a eliberat aceasta adeverinta ... (vezi toată discuția)
Adeverinta necesara la dosarul de pensie jus7m jus7m am lucrat in 1977 la icmi slobozia , institutia s a desfintat si am nevoie de adeverinta in care sa constate ca am lucrat la ei si am avut grupa 2 ,in cartea ... (vezi toată discuția)