Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un sfat. Firmei noastre i-au fost executate lucrari de hidroizolatie la sediu de catre o alta SC. De la inceput au fost probleme cu infiltratiile, am notificat SC despre infiltratiile aparute si de cateva luni ne amana spunand ca vor veni cand au timp sa le faca. Ei ne-au emis o facuta fiscala care am platit-o doar partial avand in vedere situatia. Oricum nu vin sa termine si sa repare ce au de facut, ne-am gandit ca daca le dam toti banii sigur nu ii mai vedem. Astazi am primit de la anaf o adresa de infiintare a popririi pe suma pe care nu am platit-o, noi fiind tert poprit. Intrebarea mea este: pot face o actiune in justitie pt lucrarile prost executate? Se depune la tribunalul comerical? este o simpla cerere de chemare in judecata? Va multumesc anticipat pt raspuns
Nu v-au dat certificat de garantie pentru lucrare?
A fost incheiat un contract ptr executia lucrarii?
In ce temei legal v-a poprit ANAF-ul? Aici este vorba despre un litigiu intre 2 firme.
Ultima modificare: Vineri, 24 Februarie 2017 cyan, moderator
Ne-au pus poprire ca si tert poprit in baza art 236 din lg 207/2015. Practic fiscul recupereaza suma din factura care nu am platit-o. Nu exista titlu executoriu. pur si simplu au mers cu factura pe care noi nu am platit-o (din cauza infiltratiilor) la anaf si ne pun poprire. Nu cred ca pot face ceva in acest sens....dar as vrea sa ii dam in judecata pt lucrarile executate. La fiecare ploaie mai consistenta avem probleme.
lucrarea este in desfasurare sau este finalizata? o plangere la Inspectoratul de Stat in Constructii impotriva firmei si o contestatie in instanta pentru poprire sunt obligatorii.