avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 587 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Adeverinta de Cazier Judiciar
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Adeverinta de Cazier Judiciar

Buna ziua,

Pentru a obtine viza in SUA voi avea nevoie de Cazierul Judiciar. In prezent locuiesc in UK si vreau sa aplic pentru viza in Londra. Ambasada Romaniei in Londra elibereaza Adeverinte de Cazier Judiciar. Stie cineva daca aceste adeverinte sunt recunoscute de autoritatile americane?

Multumesc,
Gheorghe
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Februarie 2017
GheorgheO, utilizator
Cel mai recent răspuns: danielapomo89 , utilizator 11:13, 8 Februarie 2018
Documentele emise de ambasadele/consulatele Romaniei sunt similare cu cele emise in tara . Deci , da , sunt recunoscute pe plan international .
Multumesc pentru raspuns. Ceea ce ma face sa ezit est faptul ca in lista documenteleor necesare pentru viza in SUA este specificat Police Certificate sau Certificatul de Cazier Judiciar. Ambasada Romaniei elibereaza Certificat de Cazier Judiciar, dar doar in 30 de zile sau aceasta Adeverinta de Cazier Judiciar in aceeasi zi. Credeti ca adeverinta poate fi prezentata autoritatilor americane in loc de certificat?
Persoanele domiciliate în străinătate pot solicita eliberarea certificatului de cazier judiciar prin misiunile diplomatice sau oficiile consulare ale României.

De asemenea la cererea motivată a persoanelor aflate în străinătate, misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale României pot elibera, după efectuarea verificărilor necesare în bazele de date, adeverinţe în care consemnează rezultatele verificărilor. Aceste adeverințe au valoarea juridică a unui certificat de cazier judiciar și se utilizează exclusiv în străinătate. Acum depinde , foarte mult , de cum o sa interpreteze oficialitatile americane acest document ...
Multumesc frumos!
Gheorghe ce ai facut pana la urma? am aceias problema agentia care ma sponsorizeaza pentru green card spune ca nu este buna aceasta adeverinta.

GheorgheO a scris:

Multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obținere certificat de cazier judiciar și fiscal nyusziful nyusziful Buna seara! Pentru un cetățean român, cu domiciliul în Germania, se pot obține aceste acte in România? Se dorește o schimbare administrativa a ... (vezi toată discuția)
M-am casatorit cu un cetatean egiptean la ambasada egiptului ... Sofia Popescu Sofia Popescu M-am casatorit cu un cetatean egiptean la ambasada Egiptului din Londra. Certificatul este supralegalizat, cu stampilele ambasadei din Londra si MAE ... (vezi toată discuția)
Casatorie intre un cetatean roman si o basarabeanca dselepco dselepco Buna ziua! Sant cetatiana al Republicii Moldova, an prezent ma aflu an Italia. De 3 ani traesc cu roman si am hotarat sa ne casatorim si sa ne mutam cu taraiul ... (vezi toată discuția)