avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract individual de muncă nedeterminat cu clauză ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract individual de muncă nedeterminat cu clauză de 90 de zile

Ce înseamnă notificare scrisă sau cum se face către angajator pentru că,din cât am înțeles eu nu este formulată ca și cum ți-ai da demisia pentru că,ești în cele 90 de zile calendaristice.
Iar când te prezinți cu ea la angajator trebuie să îți dea un număr de înregistrare?IAR dacă ai parte de refuz cum că trebuie să stai 20 de zile calendaristice cei de făcut?Menționez că e pe nedeterminat IAR la alte clauze scrie pct.a) clauză de 90 de zile calendaristice?Iar eu nu mai vreau să stau nici o secundă.
Cum trebuie să procedez legal?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:45, 26 Februarie 2017
Codul Muncii:
art. 31
.....
(3) Pe durata sau la sfârşitul perioadei de probã, contractul individual de muncã poate înceta exclusiv printr-o notificare scrisã, fãrã preaviz, la iniţiativa oricãreia dintre pãrţi, fãrã a fi necesarã motivarea acesteia.
.....

NOTIFICARE nr. …../.....................
PRIVIND INCETAREA CONTRACTULUI INDIVIDUAL DE MUNCA
IN PERIOADA DE PROBA

Avand in vedere prevederile contractului individual de munca inregistrat in Registrul de Evidenta a Salariatilor cu nr. .................. intre S.C. ....................... - in calitate de angajator, si domnul/doamna ...................... - in calitate de angajat, cu functia de ...................................,
Tinand cont ca, potrivit contractului individual de munca, perioada de proba aferenta acestuia este de ...................zile calendaristice/lucratoare,
Luand in considerare art. 31 alin. 3 - Codul Muncii care prevede ca “pe durata sau la sfarsitul perioadei de proba, contractul individual de munca poate inceta exclusiv printr-o notificare scrisa, fara preaviz, la initiativa oricareia dintre parti, fara a fi necesara motivarea acesteia”,

Prin prezenta va aduc la cunostinta hotararea de a inceta contractul individual de munca incheiat cu dumneavoastra, incepand cu data de ......................., conform prevederilor art. 31 alin. 3 Codul Muncii, republicat.

Salariat
……………………………..
Cele 90 zile reprezinta perioada de proba ptr contractele incheiate pe perioada nedeterminata.

Art. 31-Codul muncii
(3) Pe durata sau la sfarsitul perioadei de proba, contractul individual de munca poate inceta exclusiv printr-o notificare scrisa, fara preaviz, la initiativa oricareia dintre parti, fara a fi necesara motivarea acesteia. 

Notificati in scris angajatorul cu privire la incetarea raporturilor de munca conform art. 31 alin. (3) incepand cu data x.
Daca refuza inregistrarea notificarii o trimiteti prin posta cu confirmare de primire.
Il instiintati pe angajator ca veti sesiza ITM si poate va inregistra notificarea fara sa mai comenteze in privinta preavizului.
Mulțumesc pentru răspuns.
Să înteleg că așa trebuie formulată notificarea.Iar acolo unde scrie Notificare nr....../......trebuie să dea angajatorul un nr de înregistrare și să își pună și parafa cu semnătură.?
Dar dacă refuză eu ce fac mă mai prezint la lucru?Pentru că, s-ar putea folosi de absenta mea fiindui favorabilă lui.
Mulțumesc frumos pentru răspuns.
Dar dacă o trimit prin poștă probabil că cel puțin trei zile tot durează .
În situația dată cei de făcut?
Mă m-ai prezint la lucru?
Daca o depuneti persona, atunci va trebui sa fie inregistrata de catre angajator.

Daca o trimiteti prin posta cu confirmare de primire, atunci tebuie sa va luati o marja de luare la cunostinta ... adica termenul de incetare sa fie dupa primirea notificarii prin posta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare contract in perioada de proba Florentina04 Florentina04 Buna ziua, Am un angajat de 3 saptamani care nu a dovedit ca este apt pentru postul pe care il ocupa (sofer). Are perioada de proba 90 de zile. Intrebarea ... (vezi toată discuția)
Incetare activitate florenta_22 florenta_22 Buna ziua, Avem o salariata care este in perioada de proba si angajatorul nu mai doreste colaborarea cu ea. Ce se poate face in situatia data? Se face o ... (vezi toată discuția)
Concediere dupa perioada de proba gica1 gica1 vreau sa concediez un angajat care pe data de 16.08.2011 i se termina perioada de proba de 60 zile si care nu corespunde profesional locului de munca .pot ... (vezi toată discuția)