avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... SUCCESIUNE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

SUCCESIUNE

O persoana a decedat in ianuarie 2017. Nu a fost casatorit, nu a avut copii, nepoti sau stranepoti. Parintii sunt decedati ( tatal in 1985, mama in 2015, ambii nu au avut nici o avere ). Nu are frati sau surori, nici bunici sau strabunici. Are in schimb un unchi care a fost sotul surorii mamei sale care si aceasta este decedata ( 2014) si mai are 3 matusi care sunt surori cu tata defunctului. Totodata mai are 2 veri primari ( copii surorii mamei sale) si inca 3 veri primari ( copii celor 3 surori ale tatalui ). Defunctul, are in propietate o casa, justificata prin contract de vanzare cumparare notarial, cardul pentru salariu, dar si un contract de imprumut de la banca cu o suma mare de achitat, avand si o restanta de 60 zile ( 2 rate neachitate de la deces ).
INTREBARILE SUNT :
-. Cine sunt primii ( conform claselor de mostenitori ) indreptatiti la Succesiune
( unchiul cu cele 3 matusi ) sau ( verisorii primari ) ?
-. Unchiul ( sotul surorii mamei defunctului, ambele decedate) are dreptul la succesiune ?
-. Unchul cu matusile, pot renunta la succesiune in favoarea copiilor( verisorii primari ) si cum. ?
-. Ce cota parte revine mostenitorilor dupa succesiune ( 1/2 mostenitorilor din partea mamei si 1/2 mostenitorilor din partea tatalui ) ? sau in mod egal pentru fiecare mostenitor ?
-.Dupa succesiune se poate face partaj succesoral pentru a sti ce anume din avere revine fiecarui mostenitor ?
-. Defunctul poseda o casa cu terenul aferent dar este cu ipoteca la banca ca si garantie pentru imprumutul cerut pe 23 ani.
-. Mostenitorii vreau sa vanda casa defunctului. Cum se poate face acest lucru si cum se poate prelua ratele de catre cumparator direct sau prin mostenitori.

Alte discuții în legătură

Succesiune după strabunic, care sunt mostenitorii? Aurel0299 Aurel0299 Buna ziua! Locuiesc împreună cu părinții mei într-o casă bătrânească, părinții mei nu au acte pe casa / teren. Nici părinții tatălui(bunicii mei) ... (vezi toată discuția)
Prioritate la succesiune emil1702 emil1702 Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea problema: trebuie facuta succesiunea dupa o persoana decedata in 2007(numita in continuare \"persoana\") care a avut un ... (vezi toată discuția)
Mostenire ildis ildis Vărul meu a decedat și nu are urmași.Aș putea să-l mostenesc? Știu că are niște depozite bancare. (vezi toată discuția)