avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 597 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort unilateral
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort unilateral

Cum poți divorța,cînd unul dintre soți nu vrea? Suntem căsătoriți de 25 de ani,nu mai avem contact sexual de vreo 10 ani, îi place și băutura,dar bea acasă întotdeauna,pt asta nu am martor. Am avut o relație pe care a aflat,dar tot nu vrea divorțul. Eu nu-l mai suport. Copii sunt mari,stăm în casa moștenită de mine. Ce pot face?
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 12:47, 27 Februarie 2017
Sa cereti divortul. Ce v-a retinut pana acum ? Faptul ca nu e el de acord ?

Cereti divortul din culpa comuna sau din culpa exclusiva a lui , scrieti acolo motivele.. si propuneti 2 martori, nu trebuie ca astia sa fi vazut efectiv ca bea sau cum se poarta, ci macar sa fi auzit de la dvs. de-a lungul timpului ..
O sa dureze mai mult dat fiind faptul ca nu e de acord.
Cereti evacuarea lui daca e scandalagiu. Daca nu, va trebui sa asteptati pana dupa divort.
Instanta nu ia în seama ce a auzit martorul de la reclamant pentru a pronunța divorțul asa.

Martorul trebuie sa vadă sau sa audă el ceva.

E posibil sa fie destul de greu sa divorțați dacă nu dovediți vinovăția lui.

Soluții s-ar putea găsi dar nu depinde doar de dvs. ci și de ceea ce va face el, dacă va înțelege sa se apere și cum o va face.

E posibil sa aveți noroc, sa fie de acord cu divorțul și sa scăpați ușor.
Ultima modificare: Luni, 27 Februarie 2017
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Instanta tine seama de ce a auzit martorul de la una dintre parti. Nu sub aspectul stabilirii vinovatiei cuiva, ci sub aspectul faptului ca cei doi nu se mai inteleg/suporta.
Mergeti in instanta. Va recomand sa incercati sa va intrelegeti cu el printr-un intermediar (fie un notar, mediator, avocat sau orice alta persoana).
Altfel, in instanta dureaza de regula mai putin de un an si divortati indiferent de cine vrea si cine nu. Nu va recomand insa argumentul culpei exclusive.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort Elizaה Elizaה Buna ziua! As avea nevoie de un sfat pentru sora mea. A hotarat sa divorteze dupa un mariaj de 10 ani, cu doi copii: unul de 9 ani, iar altul de 5 ani. ... (vezi toată discuția)
Divortul mickey_mouse mickey_mouse imi poate spune cineva cum se mai poate divorta in ziua de azi???specific ca este facuta doar cununia civila,nu se detin bunuri comune...daca am intentat ... (vezi toată discuția)
Pentru parasirea domiciliului conjugal de catre sotie radu ion radu ion ce pot face in situatia de fata sotia mea a parasit domiciliul conjugal?as dori sa divortez pot pune ca acuzatie aceasta fapta (vezi toată discuția)