avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 367 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Contraventii silvice cumulate
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Contraventii silvice cumulate

Buna ziua...Avand in vedere interesul pe care il suscita opiniei publice agresiunile asupra padurii, agravarea tendintelor privind sustragerile de material lemnos din paduri sau de pe suprafete impadurite, precum si cvasiineficienta masurilor sanctionatorii contraventionale, supun atentiei dvs. un subiect destul de delicat, privind reglementarea legala a cumulului prejudiciului silvic, in decurs de un an, peste care fapta devine infractiune.
In fapt, in speta in cauza, dupa trimiterea catre Parchet a unei adrese prin care se aducea la cunostiinta acestei institutii faptul ca cetateanul XP a savarsit in decurs de un an doua contraventii silvice, cu un prejudiciu cumulat ce depaseste de 5 ori valoarea unui metru cub de material lemnos pe picior, pentru care a fost sanctionat cu amenda in ambele cazuri, politia in sarcina careia a revint instrumentarea dosarului, solicita ocolului silvic o adresa din care sa rezulte daca exista (citez) : "posibilitatea LEGALA a anularii P.V. de constatare a contraventiei in care a fost aplicata si sanctiune contraventionala de catre Ocolul Silvic XXX, in calitate de institutie emitenta, urmand ca raspunsul sa fie MOTIVAT IN DREPT" !!! ??? Va rog sa ma lamuriti daca:
1) Poate agentul constatator sau unitatea din care face parte acesta sa revina sau asupra unui proces-verbal de constatare a contraventiei dupa ce acesta a fost emis si a inceput sa produca efecte juridice, fiind trims in debit la organele fiscale competente, sa-l modifice sau sa-l anuleze ?
2) Excluzand viciile de intocmire si/sau de forma, se poate anula, modifica un P.V de constatare a contraventitiei silvice ? De catre cine si pe ce motive ?
3) Avand in vedere prevederile L 46/2008, art.107 (1), persoanele fizice si juridice intra sub incidenta legii penale daca valoarea prejudiciului este mai mare de minim 5 ori decat pretul mediu al unui metru cub de lemn pe picior la data constatarii incalcarii normei de drept sau daca valoarea cumulata, prin fapte repetate in timp de un an, a acestui prejudiciu depaseste aceasta valoare. Prin urmare, constatand ca prin cumulare se depaseste acest preg, agentul constatator al contraventiei mai incheie procesul verbal de constatare a contraventiei ?
4) Organul constatator mai aplica amenda si stabileste prejudiciul sau respecta prevederile O.G. 2/2001 art. 30 (1), si „sesizează organul de urmărire penală competent” ? Exista o anumita forma a actului, ceruta "ad validitatem"sau un anumit formular tipizat pentru a face asta ?
5) Avand in vedere ca nu exista o baza de date comuna intre institutiile din care fac parte agentii constatatori si nici chiar intre agentii aceluiasi angajator de la doua subunitati diferite, cum poate agentul sa fie in deplina cunostiinta a prejudiciului cumulat, astfel incat sa poata aplica legea in conformitate cu litera si spiritul ei ?

Alte discuții în legătură

Despagubiri civile Constiuli Constiuli Buna ziua ! Am o nelamurire in ceea ce priveste executarea silita a despagubirilor civile . Cine urmareste in vederea executarii civile despagubirile civile ? ... (vezi toată discuția)
Neglijenta in serviciu-legislatie succesiva in timp pt calculul prejudiciului marian14 marian14 buna, Problema mea e putin mai controversata, am fost angajat la primarie ca muncitor calificat cu gestiune si atributii de paznic de pasuni.Gestiunea ... (vezi toată discuția)
Autosesizare filipf16 filipf16 poate politia s-a s-e autosesizeze in a controla modul in care se face exploatarea masei lemnoase pe o propietate privata (padure privata) rog referinte legale ... (vezi toată discuția)