avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 556 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pot castiga custodia copilului?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pot castiga custodia copilului?

Buna seara!Am parasit domiciliul conjugal la sfarsitul lunii noiembrie 2016 din cauza violentelor fizice si verbale.In momentul in care m-am mutat i-am explicat copilului si l-am intrebat daca doreste sa se mute cu mine,bineinteles a refuzat deoarece el acolo s-a nascut(e casa lui).Copilul are sase ani si sase luni,eu nu il pot vedea decat la scoala nu se poate colabora cu el!Eu mi-am inchiriat o garsoniera si locuiesc cu barbatul care ma respecta si ma iubeste !Aici este problema!Spune ca am fugit cu amantul meu...ca sunt femeie usoara!Cum sa procedez?
Cel mai recent răspuns: When , utilizator 13:05, 28 Februarie 2017
Buna seara,
1. Divortati!
2. Solicitati stabilirea domiciliului minorului la dumneavoastra solicitand ca exercitarea autoritatii parintesti sa fie comuna.
3, Solicitati prin instanta sa fie efectuata o expertiza psihologica (PSIHOLOGICA nu PSIHIATRICA) privind minorul si sa se stabileasca daca exista o incercare de alienare parentala.
Spune ca am fugit cu amantul meu...ca sunt femeie usoara!Cum sa procedez?

si totusi
Eu mi-am inchiriat o garsoniera si locuiesc cu barbatul care ma respecta si ma iubeste

Unde sa se mute cu dumneavoastra? In garsoniera? Unde ar dormi? Langa barbatul care va respecta si va iubeste?

Importanta e relatia cu copilul si cum faceti sa o consolidati. Poate ca atunci cand ati plecat I-ati oferit informatii prea mari pentru varsta lui, poate nu era momentul sa il puneti sa aleaga pentru ca desi va iubeste pe partea cealalta il curenta dragostea fata de tata si obisnuinta fata de locul unde a crescut.
Un psiholog va poate ajuta cel mai mult in momentul acesta si pentru a gestiona relatia cu fostul partener spre binele copilului dar si cu copilul.
Din punct de vedere legal, daca copilul nu doreste sa locuiasca cu dumneavoastra si mai ales daca locuiti doar intr-o garsoniera, sansele sa il obtineti sunt foarte foarte mici.
Sfatul meu e sa divortati, sa cereti program de vizita extins si eventual daca nici atunci nu puteti vedea minorul sa faceti cerere de monitorizare la DGASPC.
Ultima modificare: Marți, 28 Februarie 2017
When, utilizator
Custodia nu.
Veti exercita autoritatea parinteasca impreuna cu tatal.
Cum la momentul la care ati plecat ati considerat ca e ok pentru copil sa continue sa locuiasca alaturi de tatal sau, va fi dificil spre imposibil sa demonstrati altceva in cadrul unui proces.

Restul depinde de cine spune ca sunteti o femeie usoara: sotul sau copilul? Daca e sotul, e firesc. Daca e copilul ... aveti probleme mai mari decat credeti.
Dar da, ati plecat ca sa locuiti cu amantul. Acuma faptul ca amantul va iubeste si va respecta nu schimba cu nimic faptul ca aveti o relatie extraconjugala.
Dacă copilul nu a plecat cu dvs. și nici acum nu ar vrea nu aveți șanse sa obțineți copilul.
Mai puțin contează ce zice el în raport de restul sustinerilor lui.
Solicitati desfacerea casatoriei din culpa exclusiva a paratului, retinand conduita manifestata de acesta, concretizata in acte de agresivitate fizica si emotionala.

Instanta de judecata va aprecia conduita defectuoasa manifestata de catre parat, in relatia maritala.

Investiti , de asemenea, instanta,cu o actiune civila, in vederea exercitarii autoritatii parintesti de catre dumneavoastra.


Conduita manifestata de catre sotul dumneavoastra poate fi apreciata ca fiind una de risc, pentru minor, cu precadere daca actele de violenta au fost realizata in fata minorului.


Asadar, o atare conduita poate fi una traumtizanta, pentru minor.



Retinand cele expuse de dumneavoastra, instanta de tutela va dispune stabilirea locuintei minorului la dumneavoastra.


Sotul dumneavoastra va fi obligat la plata pensiei de intretinere, precum si la plata cheltuielilor de invatura si pregatire profesionala a minorului.


Pensia de intretinere este acordata de la data sesizarii instantei de judecata ,retinand lipsa de implicare financiara manifestata de catre sotul dumneavoastra.


Este de notorietate faptul ca autoritatea parinteasca este exercitata in comun, daca aceasta forma este apreciata ca fiind una in interesul superior al minorului.


Instanta de tutela poate dispune ca autoritatea parinteasca sa fie exercitata de unul dintre parinti, in ipoteza in care celalat a avut o conduita defectuoasa fata de minor, o conduita de risc.


In practica, exista situatii obiective cand autoritatea parinteasca nu poate fi realizata prin aportul ambilor parinti.



Succes.


Alte discuții în legătură

Cui i se incredinteaza copilul rezultat dintr-o relatie de concubinaj? loredana2008 loredana2008 Buna ziua. Sunt intr-o relatie de concubinaj de 6 ani in urna careia a rezultat o fetita, acum in varsta de 4 ani. Relatia cu tatal copilului s-a degradat si ... (vezi toată discuția)
Divort cu minor lacri1984 lacri1984 buna ziua, din casnicia anterioara eu am un copil, sotul avand 2. impreuna avem un sugar de 11 luni. divortul este iminent in ciuda eforturilor pe care le am ... (vezi toată discuția)
Custodie copii mama2 mama2 Buna ziua, As vrea sa primesc niste opinii legate de urmatoarea situatie. Casatorita de 11-12 ani, mama a doi copii minori (unul de peste 10 ani). In urma ... (vezi toată discuția)