avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie totală.
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie totală.

Bună ziua. Cum as putea să obtin custodia totală? Tinand cont ca am doar o singură dovadă deoarece am fost o singură data la politie deși au fost mai multe batai.
Ultima modificare: Vineri, 18 Mai 2018
Utilizator0405, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 12:59, 18 Mai 2018
Bună ziua!
E mult prea lapidară relatarea dvs!
Regula e autoritatea tutelara comuna, instanta poate dispune, prin exceptie, in interesul superior al minorului si autoritatea exclusiva, insa pt motive temeinice.
Puteți apela la serviciile unui avocat, cu stimă!
Buna ziua,
Puteti obtine ordin de restrictie in privinta dumneavoastra dar nu exercitarea exclusiva a autoritatii parintesti in privinta copiilor.
In primul rand sa clarificam ce insemna ca "au fost mai multe batai"? Cine pe cine a batut? Cand? Care au fost consecintele?

Conteaza si starea psihica a tatalui, eu am obtinut custodie exclusiva intr-o astfel de situatie, dovada fiind niste scrisori de amenintare cu savarsirea de infractiuni contra sanatatii si ingetritatii persoanei, individul dovedind agresivitate latenta, prin insasi mesajele scrise.

Exercitarea autorităţii părinteşti de către un singur părinte poate fi dispusă cu caracter de excepţie, regula fiind exercitarea autorităţii în comun de către ambii părinți.

Potrivit art. Art. 398. Cod civil Exercitarea autoritatii parintesti de catre un singur parinte
(1) Daca exista motive intemeiate, avand in vedere interesul superior al copilului, instanta hotaraste ca autoritatea parinteasca sa fie exercitata numai de catre unul dintre parinti.
(2) Celalalt parinte pastreaza dreptul de a veghea asupra modului de crestere si educare a copilului, precum si dreptul de a consimti la adoptia acestuia.

Din categoria de motive temeinice va spun ca un comportament agresiv al tatalui fata de minori, nu doar psihic dar chiar si fizic reprezinta in sine un risc pentru copii, pentru dezvoltarea, cresterea si educatia lor.

Daca violenta se exercita impotriva dvs, trebuie sa stiti ca in primul rand puteti obtine ordin de protectie, care va va ajuta si la custodie.
Ultima modificare: Vineri, 18 Mai 2018
Cabinet de avocat Serni Viviana-Carmen, Avocat
Masura se dispune in acord cu principiul preeminentei interesului superior al minorului.

Orice conduita de risc , fata de minori, poate fi evidentiata ca argument pentru a determina instanta de tutela sa adopte aceasta masura.

Dacă agresiunile sunt îndreptate si asupra minorului situatia este diferita fata de cea în care este agresata doar mama dar oricum la custodie exclusivă nu agresivitatea tatălui este hotărâtoare.
Trebuie mai mult de atat.
Pot fi însă instanțe care sa judece mai putin riguros...decat este practica judiciară generala...
Ultima modificare: Vineri, 18 Mai 2018
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie comuna sau exclusiva? Victoria2222 Victoria2222 buna ziua, as dori sa va intreb : in conditiile in care tatal vine in vizita la minor si incepe sa faca scandal: cearta, injuraturi la adresa mea..pot avea ... (vezi toată discuția)
Custodie totala tata Axy9 Axy9 Buna! Sotul meu are un copil din casnicia anterioara si ar dori sa obtina custodia totala.Printre motive ar fi mediul toxic in care traieste copilul ( consum ... (vezi toată discuția)
Custodie unica minor,rog sfat piston85 piston85 O prietena s-a indragostit copilareste de o persoana care a lasat-o gravida si ulterior a fost arestat. Dupa 2 ani a fost eliberat,iar dupa 2 luni arestat din ... (vezi toată discuția)