Sunt divortata de aproximativ 4 ani ,parasind domiciliul de fapt d l 6 luni de la nasterea fetei(disparitie totala mai exact),tatal fetei a platit pensie alimentara d 10 ori in acest timp ,nu a platit taxele de divort care i s-au impus ,in 4 ani d zile a vazut de 5 ori,a fost plecat si in strainatate,cand il suni de pensie vorbeste urat ,nu i s-a facut ancheta sociala ,nu a cerut la divort drept de a vedea fata,in nici un caz nu a participat la educatia fetei iar eu am decis sa ii ofer o viata si o educatie in strainatate o data cu mutarea mea dupa casatorie in strainatate.Ce as putea face? Mentionez ca a facut inchisoare dupa spusele lui sau doar a fost pretext al disparitiei,nu-mi doresc in nici un caz un tata care nu are educatie (8 clase) cu puscarie sa fie exemplu pentru fata mea.
Daca scapa asa usor fara sa plateasca pensia de intretinere din ultimii ani nici ca am sanse vreodata sa vad ceva de la el.Nu se poate face pentru neplata din 2017 ?cu asa legi aici nici ca se va stresa vreodata sa plateasca.Este pur si simplu inexistent ca tata dar cand e sa ii cer procura pentru copil ameninta (asta dupa ce il caut prin toata tara sa dau de el).Pentru ca orice proces dureaza de aceea am zis sa cer procura ,o singura data a fost de acord sa o dea si atunci a facut scandal la notar ca imi da numai daca ii fac eu hartie la notar ca nu am nici o pretentie de la el sa ii cer pensia de intretinere.Cum i s-a spus ca acest lucru este absurd fiind vorba de un drept al copilului a inceput s tipe pana l-au dat afara .Singura data cand ne-am intalnit in 7 ani de la parasirea domiciliului si nu s-a rezolvat nimic asa ca am decis sa fac proces.Multumesc mult!Orice informatie ma poate ajuta!
Se poate cerere custodia totala a copilului in cazul in care decizia de la divort este definitiva si custodia comuna?Si ca intotdeauna nu pot sa dau de tatal copilului.
Doamna, cazul este rezolvabil. Angajati un avocat care va sti ce sa faca si cum sa actioneze. Este inutil sa va intrebati cum, dar daca..Fiind custodie comuna tatal trebuie actionat in instanta in primul rand ca hotararea care se va da sa tina loc de semnatura pentru a putea parasi tara cu minorul. Pentru celelalte capete de cerere urmeaza sa hotarati impreuna cu avocatul ales.
Hotararile judecatoresti privind copii pot fi oricand schimbate atunci cand interesul superior al copilului implica o alta stare de fapt/drept decat cea deja consacrata printr o hotarare. In cazul dvs sunt sanse mari sa puteti obtine o custodie exclusiva, asa cum v am arata in primul meu raspuns, demonstrand lipsa totala a tatalui din viata copilului, lipsa lui de implicare si de contributie.