avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 567 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Detasare salariat-problema
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Detasare salariat-problema

buna ziua, v-a supun atentiei o speta: un salariat urmeaza sa fie cercetat disciplinar (acum se intocmesc actele pentru cercetarea prealabila), cercetare care insa nu se va materializa cu sanctiune disciplinara-fapta a fost savarsita acum 1 an. Insa, in urma acestei cercetari, se va stabili vinovatia acestuia, intrucat in urma savarsirii faptei, salariatul a produs un prejudiciu. Problema mai importanta este ca in tot acest timp s-a cerut de catre un alt angajator, detasarea salariatului pe o perioada de 6 luni. Poate fi detasat, daca va fi cercetat, si mai mult, daca raspunde patrimonial pt. prejudiciul cauzat?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:00, 1 Martie 2017
Da, poate fi detasat chiar daca a creat prejudiciu sau este cercetat disciplinar.
Se poate ca angajatorul de unde pleaca sa nu fie de acord, avand in vedere cercetarea ce urmeaza, si ca o siguranta, pentru recuperarea prejudiciului?
Intr-adevar, detasarea presuoune acordul celor doi angajatori.
daca angajatorul este de acord cu detasarea, urmeaza ca CIM sa fie suspendat, in baza art. 52 alin. 1 lit. C. In aceste conditii, se poate efectua cercetarea disciplinara la angajatorul cedent, daca CIM este suspendat?
Suspendarea c.i.m. implica si suspendarea cercetarii dsciplinare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cercetarea disciplinara la detasati dijmarescu dijmarescu Buna, Va rog o solutie, In cazul savarsirii unor abateri disciplinare de catre detasati, cine face cercetarea disciplinara? Imi puteti spune, va rog:help: ... (vezi toată discuția)
Demisie mariuca4 mariuca4 Daca imi dau demisia in timpul unei cercetari disiplinare prealabile mai poate face seful ceva impotriva mea? Mentionez ca deja am primit 2 convocari pt ... (vezi toată discuția)
Comisie disciplinara ramona1986 ramona1986 cine tb sa faca parte dintr o comisie disciplinara? pot fi martori ceilalti angajati? ce dovezi tb sa aiba angajatorul pentru a avea castig de cauza? multumesc (vezi toată discuția)