avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 484 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... anii de facultate pe cartea de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

anii de facultate pe cartea de munca

Buna ziua!

De curand m-am angajat la o firma si o sa mi se faca , carte de munca... Incep anul 3 de facultate....nu am mai fost angajata...intrebarea mea este... Anii de facultate se trec in cartea de munca? si daca da conform carei legi... Multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: Gratiela Ratiu , Consultant resurse umane 20:36, 12 Septembrie 2009
Nu, nu se trec acum in cartea de munca si nu se considera vechime, deocamdata. Pana acum n-ati mai lucrat, deci n-ati cotizat. O sa se tina cont de cei 3 ani de facultate cand intrati la pensie pentru limita de varsta.
Doar facultatea-cursuri la zi se ia considerare la calculul vechimii doar pentru pensionare (legea nr.19/2000) nu si pentru spor de vechime sau vechime in specialitate.
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Septembrie 2009
Eugenia Angelica Fortuna, Consultant resurse umane
Facultatea se ia in considerare numai la stabilirea pensiei numai daca perioada cat ati urmat cursurile de zi nu este suprapusa cu alta perioada de stagiu de ctizare.
Daca ati lucrat pe perioada facultatii vi se va lua in calcul la stabilirea stagiului de cotizare ori anii de facultate sau perioada lucrata.
In cartea de munca se fac mentiuni doar despre studiile absolvite.
Acum se va inscrie liceul absolvit, iar duap ce veti absolvi si facultatea se va face mentiune si depsre aceste lucru (este posibil pana atunci sa fie scoase din uz carnetele d e munca)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Facultate - vechime in munca? baciulik baciulik Buna ziua, am absolvit facultatea la zi in cadul Politehnicii in anu 2009. Pana in prezent nu am lucrat cu contract legal de munca si nici nu detin carte de ... (vezi toată discuția)
Ani vechime in munca 660515 660515 La terminarea liceului m-am angajat cu carte de munca si am lucrat 6 luni(din luna octombrie 1984 pana in martie 1985), apoi in acelasi an 1985, am intrat la ... (vezi toată discuția)
Vechime in munca razvan_george razvan_george Buna ziua . Am 24 de ani si am inceput sa ma intereseza foarte mult problema vechimii in munca . In urma cu 5 ani , student fiind , m-am angajat pe perioada ... (vezi toată discuția)