avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 124 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Succesiune prin judecatorie
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Succesiune prin judecatorie

Buna seara,
Am depus o cerere de succesiune la judecatorie pe 12 decembrie 2016.
Mama a murit acum 2 ani iar tata traieste.
Tata si cu sora sunt de acord sa imi ramana mie mostenirea.
Sora a zis sa facem sucesiunea prin judecatorie pentru ca este mai ieftin.
Au aparut neintelegeri cu avocatul (nu depunea toata taxa de timbru si nu explica modul cum a calculat suma de plata) si am decis sa depun o cerere de renuntare la judecata pe 24 februarie 2017.
Am vazut pe site-ul judecatoriei ca s-a stabilit o sedinta pe 19 aprilie.
Pot sa fac o tranzactie prin care sa aratam ca noi, partile, ne-am inteles asupra mostenitorului?
Taxa de timbru (atat cat s-a platit) poate fi recuperata?
Sectie: Sectie fond
Materie: Civil
Obiect: partaj judiciar
Stadiu procesual: Fond
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 14:01, 6 Martie 2017
Nu depuneti cerere de renuntare la judecata, ci la primul termen depuneti acordul in privinta mostenirii, daca incheiati acel acord la mediator, veti datora doar 1/2 din taxa de timbru.
Mai aveti cale sa nu platiti taxa de timbru solicitata si se anuleaza cererea ca netimbrata, pierdeti doar banii dati pana acum si ramaneti nepartajati.
Ati gresit apeland la instanta, trebuia sa va fi dus la notar.
Macar daca v-ati fi interesat inainte de costuri...
Dezbaterea unei succesiuni in instanta presupune costuri mai mari decat dezbaterea la un notar public,incercati sa realizati o tranzactie la primul termen de judecata.
Cererea de renuntare am depus-o pe 24 feb. Tranzactia o pot face eu cu partile pe o hartie, sau trebuie mers la un mediator?
Tranzactia se incheie in forma scrisa,NCPC nu prevede obligatoriu forma autentica sau, la mediator,se refera doar la forma scrisa[Art.439 NCPC].

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transfer drept de proprietate teren -se poate face prin mediere? liveomars liveomars Mama are 2 surori,sora A care este vitrega (dintr-o alta casatorie a bunicii) si sora B.Bunicii au murit acum 7 ani,ele vor sa faca actele pe pamant,iar ... (vezi toată discuția)
Declaratie la succesiune pentru evitarea unor impozite giussy giussy Bunicii mei si ai surorii mele au murit, la fel si tata. La bunic si la tata au trecut deja cei doi ani in care se puteau evita impozitele la stat pentru ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune carerra carerra Speta este urmatoarea: Tatal meu a decedat la 12 decembrie 2009. Are 2 copii: eu si sora mea, amandoi majori. Singurul bun pe care il avea la moarte este un ... (vezi toată discuția)