avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită popriri conturi...administrator cu mai multe firme
Discuție deschisă în Executare silită

popriri conturi...administrator cu mai multe firme

buna ziua! am castigat irevocali in instanta, dar administratorul nu vrea sa plateasca cu toate ca am pus popriri la mai multe banci.dar si-a dat toate contractele la alta firma de a lui subantepriza ca sa nu mai ruleze bani prin firma respectiva. i-mi rade in nas si i-mi spune ca nu am ce sa iau, mentionez ca el este administrator la ambele firme. cum pot sa recuperez bani???inregistrarile telefonice sunt bune la ceva daca recunoaste ca nu vrea sa-mi dea bani si se sustrage de la executarea silita?????
Cel mai recent răspuns: dansultanu , utilizator 09:49, 27 Septembrie 2009
Cu parare de rau va anunt ca nu va puteti indrepta cu executarea silita decat impotriva societatii cu care ati avut relatii comerciale. Daca ati fi avut o clauza care sa stabileasaca faptul ca administratorul este garantul creantei debitoarei persoane juridice, atunci v-ati fi putut indrepta, dupa obtinerea unui titlu executoriu, si asupra bunurilor administratorului.
Doar in situatia declararii starii de insolventa ( si pentru asta trebuind sa aveti de recuperat o creanta de 30.000 lei) puteti atrage raspunderea administratorului si solicita anularea unor contracte dezavantajoase pentru firma debitoare.
multumesc mult. da am o creanta de 30.000 euro si am investit-o cu formula executorie dar degeaba. cat dureaza un proces de faliment?
dansultanu a scris:

si-a dat toate contractele la alta firma de a lui subantepriza ca sa nu mai ruleze bani prin firma respectiva.


Introduceti cererea de deschidere a procedurii de insolventa.
Conform art. 25 lit. c) din Legea 85/2006, in cadrul acestei proceduri printre principalele atributii ale lichidatorului se enumera si introducerea de actiuni pentru anularea actelor frauduloase incheiate de debitor in dauna drepturilor creditorilor, precum si a unor transferuri cu caracter patrimonial, a unor operatiuni comerciale incheiate de debitor si a constituirii unor garantii acordate de acesta, susceptibile a prejudicia drepturile creditorilor.
Ar trebui sa va grabiti sa demarati procedura de faliment.
De asemenea va va trebui un avocat serios care sa va reprezinte in aceasta procedura iar utlerior sa numiti dvs un lichidator serios care sa formuleze toate cererile - actiuni in anularea instrainarilor facute de firma in ultimii 3 ani, actiune pt atragerea raspunderii patrimoniale a administratorului, etc.
multumesc mult!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cererea insolventei de catre mfp ContSters94259 ContSters94259 Societatea mea are datorii de 220 mil vechi la stat.Finantele au spus ca nu pot trece eu firma in insolventa deoarece am depasit ceva plafon...dar finantele ... (vezi toată discuția)
Solutie: în vederea citãrii debitoarei prin lichidator judiciar exonerata exonerata Buna seara ,Detin o societate intr-un imobil inchiriat proprietarul a intentat proces pentru evacuare,plata chiriei restanta ,reziliere contract si a castigat ... (vezi toată discuția)
Insolventa~~lipsa administrator lilianaG lilianaG cum se procedeaza daca societatea careia i-a fost deschis procesul de insolventa nu are administratorul de gasit,,cum se recupereaza creantele? (vezi toată discuția)