avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contestatie pv viteza!
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contestatie pv viteza!

Buna ziua! In timp ce conduceam autoturismul printr-o localitate, recunosc ca nu eram atent cu ce viteza circulam, am fost oprit de un echipaj de politie. Politisul care mi-a facut semnalul de oprire a venit la mine, s-a prezentat, mi-a solicitat documentele, si mi-a spus ca am fost oprit pentru viteza, fara sa-mi comunice aceasta viteza. Pv-ul a fost intocmit de celalat politist, care a venit si mi-a spus ca am primit sanctiunea de 580 lei pentru viteza, pentru ca am avut 76km si avertisment pentru centura. Precizez faptul ca eram prima masina, iar in spatele meu, mai circula inca o masina, care a fost si ea oprita, si din discutiile purtate cu celalalt conducator auto, acestuia i-a fost stabilita aceeasi viteza, 76km.Exista vreo sansa, la o eventuala contestatie, de anulare a pv-ului, pe motiv ca apar 2 auto pe filmare, carora li s-a stabilit aceeasi viteza???
Cel mai recent răspuns: latka , moderator 05:43, 5 Martie 2017
Sanse exista, depinde de dvs.(sau avocatul dvs.) sa convingeti judecatorul. La fel de bine exista si sansa ca, din film sa reiasa, ca aparatul radar v-a incadrat la un moment dat pe fiecare masina in parte si sa ca fiecare dintre ele a circulat cu 76 de km/h. Exista o astfel de coincidenta la mersul in coloana, daca cel din spatele dvs pastra distanta si viteza.Daca nu va deranjeaza sa va judecati aproape un an, atunci depuneti plingerea. Ca sa fiti mai sigur ca nu pierdeti decit jumatate din suma, platiti-o in 48 de ore si cereti restituirea banilor in plingere, pe linga anularea PV.

Pe de alta parte, da, radarul de acest tip (daca nu e modelul de tip pistol cu laser) de pe masinile politiei nu stie sa asocieze corect vitezele cu tintele, cind in imagine apar mai multe masini. Scrie asta in manualul original al firmei producatoare. Radarul afiseaza cea mai mare viteza depistata si depinde de operatorul radar sa incadreze corect suspectii, pentru a face discriminarea.
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Martie 2017
latka, moderator
multumesc de raspuns! radarul era tip phyton II
[ link extern ]

La pag.7 (sectiunea C, modul FASTEST) gasiti faptul ca radarul nu stie decit sa determine cea maimare viteza (strongest target) si ca jurisprudenta in aceste cazuri este bazata pe abilitatea operatorului de a identifica "infractorul".
Ultima modificare: Duminică, 5 Martie 2017
latka, moderator
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces verbal depasire viteza GeorgeL26 GeorgeL26 Buna ziua, ieri in timp ce ma deplasam cu masina , din sens opus a aparut un mcv, bineinteles ca era infiltrat intr o coloana mai exact pe la mijloc, mi-au pus ... (vezi toată discuția)
Sanctiune radar in miscare - cum pot contesta pv. AlicAmadeus AlicAmadeus Buna ziua, In 24.02.2017 la ora 17:40 vad din sens opus o masina venind in directia mea la care la un moment dat porneste girofarele si ma opreste \" dupa ... (vezi toată discuția)
Contestare pv Ionut.Alexandru Ionut.Alexandru buna ziua. Am nevoie de o mica îndrumare în legătură cu contestarea unui PV primit de la rutiera. În PV este mentionat ca am fost surprins cu aparatul TRU ... (vezi toată discuția)