avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1249 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie sau concediere?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie sau concediere?

Buna ziua,
De curand am fost anuntata de angajatorul meu ca datorita crizei financiare, locurile de munca in banca unde lucram vor fi reduse, iar eu sunt cea care trebuie sa plece, fiind incadrata pe un post pe pozitia de junior.
A doua zi am si primit preavizul in care eram instiintata ca postul meu s-a restructurat, ca am la dispozitie 20 de zile lucratoare in care sa imi gasesc un alt loc de munca, si ca voi primi si salarii compensatorii.
Intre timp, am reusit sa gasesc un alt loc de munca, unde voi incepe la o zi dupa expirarea preavizului. Angajatorul actual ma sfatuieste sa-mi dau demisia, sub pretextul ca "da mai bine" in cartea de munca pt mine si spun ei ca voi primi oricum salariile compensatorii. Viitorul angajator stie situatia si m-a anuntat ca pe el nu il deranjeaza daca in cartea de munca va fi trecut concediere sau demisie. Ce ma sfatuiti sa fac? daca imi dau demisia voi mai primi acele salarii compensatorii? ma va afecta pe viitor daca in cartea de munca va fi trecut concediere?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 20:30, 14 Septembrie 2009
Sub nici o forma sa nu va dati demisia.
Cu siguranta ca este o tactica a angajatorului de a scapa de plata salariilor compensatorii.
Si pana la urma pe nimeni nu deranjeaza daca pe carnetul de munca este inscris decizie sau concediere in baza art 65 codul muncii.
Asa ca....nu va lasati dusi de vorbe dulci.
Va multumesc mult pentru sfaturi!
Irina12 a scris:

Buna ziua,
De curand am fost anuntata de angajatorul meu ca datorita crizei financiare, locurile de munca in banca unde lucram vor fi reduse, iar eu sunt cea care trebuie sa plece, fiind incadrata pe un post pe pozitia de junior.
A doua zi am si primit preavizul in care eram instiintata ca postul meu s-a restructurat, ca am la dispozitie 20 de zile lucratoare in care sa imi gasesc un alt loc de munca, si ca voi primi si salarii compensatorii.
Intre timp, am reusit sa gasesc un alt loc de munca, unde voi incepe la o zi dupa expirarea preavizului. Angajatorul actual ma sfatuieste sa-mi dau demisia, sub pretextul ca "da mai bine" in cartea de munca pt mine si spun ei ca voi primi oricum salariile compensatorii. Viitorul angajator stie situatia si m-a anuntat ca pe el nu il deranjeaza daca in cartea de munca va fi trecut concediere sau demisie. Ce ma sfatuiti sa fac? daca imi dau demisia voi mai primi acele salarii compensatorii? ma va afecta pe viitor daca in cartea de munca va fi trecut concediere?

Intrebati patronul, poate sa dea scris ca beneficiati de salarii compensatorii daca demisionati?:confused:
..... nu trebuie sub nici o forma sa va dati demisia, caci altfel :wave: salarii compensatorii.
Ultima modificare: Luni, 14 Septembrie 2009
Doina Elena, Consultant resurse umane
Cine v-a pus sa-i spuneti ca aveti deja un nou loc de munca? I-ati dat idei noi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie cu preaviz sau nu!!! Cosmino Cosmino Companie:multinationala Domeniu:caen 9200-Jocuri de noroc;capital 100% privat; M-am angajat in mai 2008 pe postul de \"Atendant\" operator sala,apoi in ... (vezi toată discuția)
Concediere colectiva Apollo_ro Apollo_ro Buna ziua La 1 octombrie firma la care lucrez a disponibilizat 100 de angajati. Acum, dupa mai bine de o luna, firma refuza sa elibereze cartile de munca, ... (vezi toată discuția)
Sunt obligata sa demisionez mireloi mireloi Lucrez intr`o societate de 3 luni ca asistant store manager si sunt obligata sa demisionez. In urma unor discutii in contradictoriu cu superiorii mei am fost ... (vezi toată discuția)