avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1345 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Debransare
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Debransare

Buna ziua sunt presedintele unei asociatii de propr.din cluj, unde avem centrala de bloc deasupra pentru caldura si apa calda, practic in casa totul e pe electric.Centrala de bloc de ceva ani nu mai prea merge in parametrii iar, eu cel putin as dori sa ma debransez de la centrala de bloc, adica apa calda si incalzire, si as dori sa montez centrala individuala.Ar trebui sa cer aprobare asociatiei de propr.in care eu sunt presedinte si fac parte si din comitetul impreuna cu inca doi vecini, si firmei de administratie?sau trebuie sa cer de la fiecare vecin in parte?sau pur si simplu trebuie doar informati.Am dat o directiva prin care decizii in ceea ce priveste investitiile din bloc se pot lua impreuna cu membrii de comitet si impreuna cu firma de administratie fara a mai avea acordul vecinilor .In acest caz trebuie sa cer acord la toti vecinii sau doar cu cei cu care am pereti comuni?
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 05:59, 7 Martie 2017
Procedura de debransare de la sistemul centralizat alimentare cu utilitati este concret prevazuta de dispozitiile in vigoare-fara exceptii sau derogari conditionate de calitatea proprietarului in asociatia de proprietari
Acordul se solicita de catre persoana care detine calitatea de proprietar asupra apartamentului si nu in calitatea de presedinte de asociatie de proprietari care se prezuma ca este o calitate provizorie
Ce intelegeti prin investitii in bloc ?
Atentie sporita cu modalitatea de utilizare fonduri care apartin proprietarilor !
1. Firma de administrare poate fi consultata, dar in niciun caz nu poate fi parte la luarea deciziilor de catre proprietari.

2. Daca ati dat "directiva" ca in cazul investitiilor in bloc sa nu fie consultati proprietarii, ci numai comitetul executiv, ati produs o nelegalitate.
Investitiile in bloc afecteaza proprietatea comuna, deci cota-parte indiviza a fiecarui proprietar, asa ca, macar de dragul legii, daca nu va ganditi la vecinii dv., nu trebuia sa dati decizii contra legii.
La fiecare inceput de an se convoaca AG a proprietarilor unde se prezinta darea de seama pentru activitatea comitetului de la ultima AG si pana in prezent, raportul cenzorului cu privire la situatia financiara a asociatiei si proiectul de venituri si cheltuieli care are in vedere, intre altele, si investitiile (insirate intr-o lista) viitoare. Toate acestea se voteaza cu majoritatea prezenta la AG reconvocata, presupunandu-se ca la convocare nu se intruneste cvorumul legal pentru desfasurarea adunarii.
Deci orice investitie este aprobata de proprietari cu o majoritate simpla.
Nu mai vorbesc de lucrari cu adevarat importante unde ar trebui sa aveti chiar aprobarea efectiva a majoritatii sau a tuturor proprietarilor, aprobare obtinuta pe o lista de semnaturi.

CT de apartament nu este investitie in bloc, este o modernizare a spatiului individual, asa ca nu trebuie sa luati acordul de la nimeni.
Va trebuie acordul comitetului executiv pentru introducerea coloanei de gaze. In aceasta privinta ar fi bine daca ati coopta la plata pe toti vecinii deoarece in viitor probabil se vor deconecta si ei de la centrala de bloc si isi vor monta CT de apartament.

Ultima modificare: Marți, 7 Martie 2017
elga50, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Presedintele imi refuza semnarea pentru montarea centralei termice romindinu romindinu Buna ziua, Trec printr-o situatie foarte stresanta si as dori ajutorul cuiva cu orice fel de informatie. Am achizitionat un apartament intr-un bloc vechi ... (vezi toată discuția)
Probleme cu acordul asociatiei pentru montarea unei centrale alicep alicep Buna dimineata. Ce pot face daca asociatia de LOCATARI(da,mai exista!),de fapt administratorul care face legea la noi in bloc,refuza sa-mi semneze adeverinta ... (vezi toată discuția)
Debransare de la centrala blocului Cyxis Cyxis Situatia se prezinta astfel: apartament in bloc cu 4 scari, toate 4 scarile au o singura centrala termica proprie ( nu Radet ). Problema este costul exagerat ... (vezi toată discuția)