avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 261 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Titlu de proprietate - teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Titlu de proprietate - teren

Buna ziua,
As avea si eu o intrbare, la care as fi foarte recunoscatoare daca as primi un raspuns.
Tatal meu locuieste in casa parinteasca de peste 40 de ani. La ora actuala exista un contract de vanzare cumparare intre bunica mea si tatal meu, dar si sora tatalui meu.
Inteleg ca si matusa mea, are cota parte 50%. Problema este urmatoarea: in spatele casei este un loc de aproximativ 160 m patrati.
Ce pasi trebuiesc facuti pentru a primi titlul de proprietate pentru respectivul teren din spatele casei? Mentionez faptul ca tata are cum sa dovedeasca ca nu a aveut alt domiciliu decat cel pe care il are la ora actuala.
Se imparte acest teren in doua, deoarece la casa batraneasca figureaza doi proprietari?

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Alin Paidiu , Avocat 12:37, 15 Septembrie 2009
fiind doi co-proprietari, bunul imobil se imparte in mod egal(cata ideala de 50%) intre acestia. urmeaza, daca am inteles bine, iesirea din indiviziune. acesteia i se aplica acelesi reguli. iesirea din indiviziune(stabilirea bunurilor care revine fiecarui co-proprietar in functie de cota detinuta din imobil) se poate face amiabil sau litigios, pe cale judecatoreasca.
Tatal meu locuieste in casa parinteasca de peste 40 de ani. La ora actuala exista un contract de vanzare cumparare intre bunica mea si tatal meu, dar si sora tatalui meu. Inteleg ca si matusa mea, are cota parte 50%.
Cota parte ar trebui sa fie exprimata in contractul de vanzare cumparare despre care vorbiti. Daca nu este exprimata acolo se prezuma ca este o cota de 1/2.
Problema este urmatoarea: in spatele casei este un loc de aproximativ 160 m patrati.
Nu imi este foarte clar daca acest contract despre care vorbiti priveste doar casa sau si terenul.Nu de alta dar in ipoteza in care actul de vanzare cumparare priveste si casa si terenul ... de ce mai aveti nevoie de alt titlu?
Ce pasi trebuiesc facuti pentru a primi titlul de proprietate pentru respectivul
teren din spatele casei?
Terenul acesta de 160 m.p al cui este ? Este ingradit sau nu ? De cand este in stapanirea dvs. -daca este-? Care este regimuil lui juridic?
Mentionez faptul ca tata are cum sa dovedeasca ca nu a aveut alt domiciliu decat cel pe care il are la ora actuala.
Se imparte acest teren in doua, deoarece la casa batraneasca figureaza doi proprietari?
Daca in actul de vanzare cumparare este si terenul trecut ... atunci se aplica aceleasi cote pentru toate bunurile vandute.
Daca nu este trecut terenul in actul de vanzare cumparare nu aveti ce sa impartiti .. caci nu este terenul dvs.

Nu, terenul nu este trecut in actul de proprietate. Vrem sa facem cerere la primarie pentru acest teren. Daca si partea a doua vrea o parte din teren, se va imparti la jumatate, avand in vedere ca sunt 2 proprietari langa acel teren?
Bunica dvs. mai este in viata?
Este in viata, dar oricum nu ne mai cunoaste pe nici unul dintre noi, nu mai merge, in concluzie intelegi starea ei de sanatate.

Alte discuții în legătură

Uzucapiune RaresLL RaresLL Buna ziua ! Va scriam acum ceva vreme despre un proces pe care vroiam sa il incep. Am sa reiau in sperata ca va ofer cat mai multe detalii. Bunica si tatal meu ... (vezi toată discuția)
Dezbaterea succesiunii - fara copii ai decedatilor Elena27R Elena27R Buna ziua, Suntem in situatia de a cumpara o casa si terenul aferent care a ramas in urma decesului unor rude, matusa si unchi decedati amandoi acum 1 an. ... (vezi toată discuția)
Drept de proprietate ghel40 ghel40 Buna ziua, Ne confruntam cu urmatoarea situatie: Bunicii mei au cumparat 1000 mp teren intravilan in 1965 cu ctr. vanzare/cumparare. Apoi au construit o casa ... (vezi toată discuția)