avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... CINE SUPORTA PIERDERILA LA INCALZIRE
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

CINE SUPORTA PIERDERILA LA INCALZIRE

Buna ziua,

sunt ... presedinte ( cu titlu interimar - pentru a face lucrurile sa mearga ) la o asociatie de locatari ( nici macar de proprietari, si va rog mult sa-mi dati o idee legata de urmatoarea problema:

1 un locatar a depus plangere la primarie, pentru calculul eronat al incalzirii.
2 avem un administrator de meserie ... care totusi are limitele lui ( si e cam speriat de plangere )
3 s-a facut un asa zis " imventar " al elementelor care pot cauza pierderi in ceea ce a mai ramas din incalzirea centrala, DAR reprezentantul de la termoficare a mentionat ca pierderile se calculeaza IN FUNCTIE DE COTA PARTE INDIVIZA ?? a fiecarui locatar.

OBSERVATII

A) pe una dintre scari ( din 20 de apartamente - 18 NU mai au incalzire centrala - au centrale termice.
B) NU MAI EXISTA tevi orizontale prin care circula agent termic decat la parter si la etajul 1 ( ACEEASI COLOANA ) IN REST toate sunt taiate DE LA SUBSOL SI blindate.

INTREBARE

De ce ar trebui sa plateasca cei 18 locatari din pierderile pentru incalzirea centrala, cand de fapt acesta a fost unul dintre motivele principale ale instalarii centralelor - REFUZUL PLATII UNOR PIERDERI CIUDAT CALCULATE ?

Va multumesc anticipat pentru parerile d-voastra.
Cel mai recent răspuns: darida , utilizator 10:22, 12 Martie 2017
Repartizarea echitabila a consumului de energie termica intre diferitele categorii de consumatori din apartamente cu sau fara repartitoare sau apartamente cu centrale termice individuale, consta in determinarea cat mai corecta a cotei procentuale care se ia in calcul la stabilirea consumului comun=SET = suprafata echivalenta termic.
H.G. nr 1588/2007
CAPITOLUL III SECTIUNEA I
Repartizarea cheltuielilor rezultate din intretinerea, repararea si exploatarea condominiior
Art. 32. (3) Nici un proprietar de apartament sau de spatiu cu alta destinatie decat aceea de locuinta nu va fi exceptat de Ia obligatia de a contribui Ia plata cheltuielilor comune, ca urmare a renutarii Ia folosirea unei parti din proprietatea comuna, a abandonarii apartamentului sau a spatiului cu alta destinatie decat aceea de locuinta ori in alte situatii.


Dispozitiile in vigoare precizeaza concret repartizarea cotelor comune caldura in cazul celor care au renuntat la sistemul centralizat de alimentare cu agent termic,respectiv se aplica un coeficient de procent 10-30%
Daca nu au facut echilibrarea hidraulica a instalatiei de incalzire, prin instalatia ramasa in functiune circula prea mult agent termic fata de debitul proiectat, surplus care trebuia sa circule in instalatiile debransate. Pe contorul de bloc intra prea mult agent termic, debransarile deregleaza toata instalatia blocului
~ Conținut șters la cerere ~
~ Conținut șters la cerere ~
Caldura nu se pierde (ca apa), ci incalzeste cladirea.
Ce nu se consuma in apartament, se consuma pe spatiile comune, asa incat acest fel de consum se repartizeaza tuturor proprietarilor in functie de cota-parte indiviza.

Cand ati taiat tevile verticale din apartamente, ati avut avizul RADET?
Era important sa-l aveti deoarece acesta livreaza agentul termic in functie de infrastructura stiuta, nu in functie de una modificata si nestiuta, deci livra la blocul dv. mai mult decat trebuia in mod real, caldura care mai trebuie si platita.

O fi proprietate, dar functionarea unor elemente de proprietate si costurile aferente mai tine si de furnizorii de servicii.

Locatarul care a facut plangere la primarie are dreptate.
Vecinii lui au facut infrastructura varza, calculeaza cum le trece prin cap si le trece prost, ajungand sa puna in carca celor care nu au participat la modificari surplusul cauzat de aceste modificari.

Si, apropos, sunteti proprietari sau chiriasi la stat?

Alte discuții în legătură

Cheltuieli caldura apartament debransat nea_marin nea_marin Bună ziua, Locuiesc într-un apartament debranşat de mai mulţi ani de la termoficare în care până astă toamnă nu a stat nimeni. La asociaţie mi ... (vezi toată discuția)
Debransare radet bucuresti macmac macmac Suntem asociatie de scara. Avem contorizare pe scara la apa calda si caldura. Prin aceasta RADET spune ca obligatiile sale privind inlocuiri sau reparatii ... (vezi toată discuția)
Debransare fortata lilinicula lilinicula Locuiesc intr-un bloc cu 2 scari 40 de apartamente. Am ramas numai 7 apartamente racordate la sistemul centralizat. Acum asociatia a adoptat cu majoritate de ... (vezi toată discuția)