avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 602 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Prezenta obligatorie la proces
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Prezenta obligatorie la proces

Buna ziua! Ma numesc Moga Ioana si am o rugaminte. In anul 2015 ne-a fost spart apartamentul ( cu un prejudiciu destul de mare, partial recuperat ) , iar in 2016 a fost prins hotul. Am aflat ca este inchis pentru aproximativ 700 de spargeri in toata tara. Luna viitoare incepe procesul in care am fost citata si eu si sotul meu. Zilele astea am primit o scrisoare de la sotia inculpatului prin care ne cere sa ne impacam pe cale amiabila si sa renuntam la plangere, dar nu vreau sa fac asta. Tot doamne imi zice in scrisoare ca trebuie sa fim prezenti la proces si ca trebuie sa suportam cheltuieli cu nu stiu ce expertize ( cred ca o zice la intimidare).Intrebarea mea este trebuie neaparat sa ne prezentam la proces ( urmeaza sa nasc si nu prea am cum sa ajung). Ce costuri implica derularea procesului pentru noi ? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: persi , utilizator 12:11, 10 Martie 2017
Daca "hotul" a cerut instantei sa va interogheze trebuie sa va prezentati si sa raspundeti intrebarilor judecatorului.Daca nu s-a cerut aceasta proba si aveti avocat nu e necesara prezenta dvs.,conform legii se poate judeca in lipsa.
Nu avem avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare prejudiciu - furt AndreeaMarin AndreeaMarin Buna ziua, In urma cu ceva timp mi-a fost spart apartamentul, furt in urma caruia m-am ales cu un prejudiciu de X RON. Hotul a fost prins, a venit cu ... (vezi toată discuția)
Expertiză medicală in arest Lala-lula Lala-lula Bună ziua In cazul unei persoane aflate în arest preventiv, cine poate cere expertiză medicală?Doar persoana în cauză sau și vreuna dintre rude? (vezi toată discuția)
Date personale ajunse la inculpat cgilmeanu cgilmeanu Buna seara, Acum cateva luni am facut o plangere la politie pentru un furt dintr-un automobil. Politia si-a facut treaba si a prins persoana (filmari de ... (vezi toată discuția)